Open zondag - 25 februari 🎉

Ja, ik kom langs
j300-uw5267-seat04-jetson.jpg

Hoe chloor verminderen in jacuzzi

Chloor, een noodzakelijk kwaad in jouw jacuzzi of zwembad. Gelukkig zijn de dagen van hele potten chloor in je spa toevoegen al lang achter ons.

Gepubliceerd op 12 november 2022

hanolux-sq.jpg Geschreven door Hanolux

  Hoe kan je je chloorgebruik verminderen?

  Kiezen voor een buitenspa met een ontsmettingssysteem. Hierdoor neemt het systeem een gedeelte van het doden van bacteriën voor zijn rekening en ga je minder chloor moeten toevoegen aan je water. Hoeveel chloor, hangt af van je systeem en merk.

  Populaire opties zijn onder meer:

  • UV-licht
  • Ozonator
  • Zoutwatersysteem

  Let wel op bij een zoutwaterssysteem in een bubbelbad. Bij zwembaden staat dit op punt, maar bij jacuzzi’s staat de technologie vanwege de kleinere waterinhoud nog steeds in de kinderschoenen. Buiten een erg duur systeem te zijn (aankoop + vervangcartridges!), is het lange termijn effect van zout water op jouw onderdelen in een spa nog onbekend.

  UV-licht of ozon zijn beide echter systemen die al lang meegaan in de wellness wereld. Hierdoor presteren deze mature producten erg effectief tegen een concurrentiële prijs.

  Welk systeem gebruikt de enige echte Jacuzzi®

  Jacuzzi zou Jacuzzi niet zijn als ze geen stapje verder gaan dan de concurrentie. Zij gebruiken qua onderhoudssysteem het ClearRay Pro Active Oxygen systeem, dit is een 3-voudig systeem voor het ontsmetten van jouw water.

  Zo wordt er gebruik gemaakt van onderstaande 3 systemen:

  • Ozon
  • UV-C
  • Actieve zuurstof

  Je ziet het.. Jacuzzi® gebruikt zowel een ozonater, als UV-licht en daar zijn 2 erg goede redenen voor:

  1. Ozon kan bepaalde bacteriën doden die UV niet kan doden en visa versa, de overlap is dus groter.
  2. Wanneer geoxideerd water wordt behandeld door UV-C stralen volgt er een natuurlijk proces waardoor actieve zuurstof wordt gecreëerd. Hierdoor wordt je water een 3de maal op een natuurlijk manier ontsmet.

  Door de 3-voudige ontsmetting worden tot 99% van alle bacteriën gedood in het water van jouw Jacuzzi. Hierdoor ga je chloorloos kunnen bubbelen!

  Want je zal wekelijks amper enkele theelepeltjes chloor moeten toevoegen als chloorshock aan je water. Wacht enkele uurtjes (of doe dit bijvoorbeeld op een avond na gebruik) en de chloor zal volledig zijn opgelost.

  Zo kan je dus de rest van de week genieten van water zonder chloor, dus ook geen rode ogen of chloorgeur tijdens het gebruik.

  Wil je nog meer van de voordelen ontdekken? Lees er hier dan alles over.

  Waarom kiezen voor het waterzuiveringssysteem van Jacuzzi®?

  Geen automatisch systeem? Onze tip

  Gebruik Aqua’Lux natuurlijk wateronderhoud als de basis voor jouw wateronderhoud.

  Dit all-in-one product zorgt ervoor dat je minder chemicaliën, zoals chloor, moet gebruiken bij je onderhoud. Maar het product gaat nog veel verder. Zo verminder je ook pH-schommelingen, schuimvorming, kalkvorming, biofilm en nog veel meer.

  Ten slotte kan je je ook nog inschrijven op ons Aqua’Lux programma waardoor je kan genieten van enkele exclusieve voordelen.

  Aqua'Lux wateronderhoud programma - Zorg voor jezelf én je Jacuzzi

  aqualux-wateronderhoud-hanolux-jacuzzi-spa-bubbelbad-whirlpool.png