Blog Hoe onderhoud ik mijn tuinmeubelen?

Hoe onderhoud ik mijn tuinmeubelen?

Wil je lang kunnen genieten van jouw tuinmeubelen? Dan is een juist onderhoud belangrijk. Ontdek hieronder hoe je jouw tuinset het beste behandelt. 

royal-botania-tuinmeubelen-organix-lounge-zetel-kopen-2.jpeg

Gepubliceerd op 23 april 2020

Tuinmeubelen

Hoe reinig je jouw tuinmeubelen het beste?

Op onze webshop vind je tal van schoonmaakproducten om jouw tuinmeubelen zo goed mogelijk te onderhouden. Neem een kijkje en volg de instructies hieronder om jouw tuinmeubel set de geschikte opknapbeurt te geven.

Inox of RVS tuinmeubelen reinigen

Heb je tuinmeubelen die gemaakt zijn van inox materiaal of roestvrij staal (RVS)? Dan let je best op voor roestplekken. Want hoewel dit materiaal wordt behandeld om roest tegen te gaan, valt corrosie toch niet 100% te voorkomen.

Roestvrij staal is een ijzerlegering waarvan de corrosiebestendigheid verhoogd wordt door toevoeging van chroom en nikkel. Een zo glad mogelijk oppervlak helpt verder om corrosie te voorkomen. Inox is dus niet volledig ongevoelig voor corrosie of roest en moet daarom regelmatig schoongemaakt worden om vastzetting van vuil op het oppervlak te voorkomen.

Woon je aan zee of in een industrieel gebied? Dan is 3 à 4 keer behandelen per jaar aangeraden, anders volstaat 2 keer per jaar.

Reinig RVS best met water en een zachte zeep.

  • Inox Protector is een lichte olie voor dagelijks gebruik en bescherming
  • Inox Cleaner is een zachte zeepoplossing
  • Inox Heavy Duty Cleaner zorgt voor een diepe reiniging bij hardnekkige vlekken, zweefroest of ijzercontaminatie.

Gebruik deze producten zoveel mogelijk voor de vastzetting van vuil plaatsvindt, dus preventief.

Aluminium tuinmeubelen reinigen

Aluminium is een metaal dat lichtgewicht combineert met sterkte, waardoor het erg geliefd is bij bepaalde meubelen. Soms is het oppervlak gepoedercoat, soms gelakt.

Onderhoud aluminium met water en een zachte zeep. Maak het nooit met schurende middelen, schuursponsjes of oplossende producten schoon! Als de lak- of poederlaag aangetast is kan je deze met een lakstift bijwerken.

Teakhouten meubels reinigen

Bij tuinmeubelen van teakhout voorzie je best een regelmatige onderhoudsbeurt met Teak Cleaner. Deze maakt het oppervlak vuilafstotend en langer schoon.

Wil je het natuurlijke vergrijzingsproces tegengaan? Gebruik dan Teak Sealer. En wanneer je een grijsgeworden meubel terug een bruine uitstraling wilt geven, kan je het behandelen met Teak Renovator.

Vasthoudende vlekken behandel je éénmalig met Remove Stain. Tenslotte gebruik je één keer per jaar, voor de winter, Teak Protector, om vochtindringing tegen te gaan.

Tuinmeubelen met gelakt hout reinigen

Gelakte tuinmeubelen onderhoud je met water en een zachte zeep. Zeker geen schurende of oplossende producten gebruiken.

Als de lak beschadigd is, kan je een lakstift gebruiken om de beschadiging mee te behandelen zodat er geen vocht- of vuilindringing plaats kan vinden.

Bestel jouw onderhoudsproducten op onze webshop

Bekijk al onze onderhoudsproducten op onze webshop op de webshop en bestel ze eenvoudig online.

Ga naar de webshop


Wil je meer weten over het reinigen van teakhouten tuinmeubels? Lees dan zeker ons blogartikel over dit onderwerp.

zenhit-teak-sofa-royal-botania-hanolux.png

Glazen tuinmeubelen reinigen

Glas is zeer hard en krasbestendig, vooral mat glas.

Onderhoud je glazen blad toch regelmatig om het inbranden van vuil te voorkomen, zeker bij zwart glas. Gebruik hiervoor klassieke schoonmaakmiddelen voor glas.

Is er toch een persistente bevuiling die je er niet gemakkelijk afkrijgt? Gebruik dan éénmalig Heavy Duty Glass Cleaner.

Granieten tuinmeubelen reinigen

Graniet is, na diamant, de tweede hardste steensoort. Dit maakt graniet tot een ideaal materiaal voor tafelbladen.

Aangezien granieten oppervlakten altijd geschuurd of gehamerd zijn, hebben ze maar weinig onderhoud meer nodig.

Dagelijks onderhoud gebeurt met water en een zachte zeep. Je kan No Stain gebruiken om vlekken tegen te gaan. Graniet mag je bovendien met de hogedrukreiniger schoonmaken.

Sierkussens en poefs reinigen

Gebruik water en een zachte zeep voor het onderhoud van synthetische vezels. De Batyline Cleaner van Royal Botania is een goede keuze.

Gebruik zeker geen schurende middelen, schuursponsjes of oplossende producten. Sommige acryl kussens of overtrekken kan je op lage temperatuur in de wasmachine wassen, als je ze maar niet laat centrifugeren. Drogen in een droogkast en strijken mogen ook niet.

Bezoek onze showroom in Turnhout

Dat is 3.000 m² boordevol inspiratie voor jouw droomexterieur. 

hanolux-showroom.jpg

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's

Ja, ik wil een topdeal