Open Zondag - 26 september 🎉

Ja, ik wil de showroom bekijken
Hoe onderhoud ik mijn tuinmeubelen?

Hoe onderhoud ik mijn tuinmeubelen?

Inox
Inox -of roestvrij staal- is een ijzerlegering waarvan de corrosiebestendigheid verhoogd wordt door toevoeging van chroom en nikkel. Een zo glad mogelijk oppervlak helpt verder om corrosie te voorkomen. Roestvast staal is dus niet volledig ongevoelig voor corrosie of roest en moet daarom regelmatig schoongemaakt worden om vastzetting van vuil op het oppervlak te voorkomen. Woont u aan zee of in een industrieel gebied, dan is 3 à 4 keer behandelen per jaar aangeraden, anders volstaat 2 keer per jaar. Het best is om RVS te reinigen met water en een zachte zeep. INOX PROTECTOR is een lichte olie voor dagelijkst gebruik en bescherming, INOX CLEANER is een zachte zeepoplossing en INOX HEAVY DUTY CLEANER zorgt voor een diepe reiniging bij hardnekkige vlekken, zweefroest of ijzercontaminatie. Gebruik deze producten zoveel mogelijk voor de vastzetting van vuil plaatsvindt, dus preventief.

Aluminium
Aluminium is een metaal dat lichtgewicht combineert met sterkte, waardoor het erg geliefd is bij bepaalde meubelen. Soms is het oppervlak gepoedercoat, soms gelakt. Onderhoud aluminium met water en een zachte zeep. Zeker nooit met schurende middelen, schuursponsjes of oplossende producten schoonmaken! Als de lak- of poederlaag aangetast is kan u deze met een lakstift bijwerken.

Teakhout
Teakhout heeft in principe niet echt onderhoud nodig, alhoewel een regelmatige beurt met TEAK CLEANER het oppervlak vuilafstotend maakt en zo langer schoonhoudt. Wil u het natuurlijke vergrijzingsproces tegengaan, gebruik dan TEAK SEALER, en als u een grijsgeworden meubel terug een bruine uitstraling wil geven TEAK RENOVATOR. Vasthoudende vlekken behandelt u éénmalig met REMOVE STAIN. Tenslotte gebruikt u één keer per jaar, voor de winter, TEAK PROTECTOR, om vochtindringing tegen te gaan.

Gelakt hout
Gelakte tuinmeubelen onderhoudt u met water en een zachte zeep. Zeker geen schurende of oplossende producten gebruiken. Als de lak beschadigd is kan u een lakstift gebruiken om de beschadiging mee te behandelen zodat er geen vocht- of vuilindringing plaats kan vinden.

Glas
Glas is zeer hard en krasbestendig, vooral mat glas. Onderhoud uw glazen blad toch regelmatig om het inbranden van vuil te voorkomen, zeker bij zwart glas. Gebruik hiervoor klassieke schoonmaakmiddelen voor glas. Is er toch een persistente bevuiling die u er niet gemakkelijk afkrijgt? Gebruik dan éénmalig HEAVY DUTY GLASS CLEANER.

Graniet
Graniet is de tweede hardste steensoort die er bestaat (diamant is de hardste). Dit maakt graniet tot een ideaal materiaal voor tafelbladen. Aangezien granieten oppervlakten altijd geschuurd of gehamerd zijn, hebben ze maar weinig onderhoud meer nodig. Dagelijks onderhoud gebeurt met water en een zachte zeep. U kan NO STAIN gebruiken om vlekken tegen te gaan. Graniet mag u met de hoge druk reiniger schoonmaken.

Synthetische vezel
Veelal geweven polyester- of polyethyleenvezel die gecoat is met PVC. Gebruik water en een zachte zeep voor het onderhoud. de BATYLINE CLEANER van Royal Botania is een goede keuze. Zeker geen schurende middelen, schuursponsjes of oplossende producten gebruiken. Sommige acryl kussens of overtrekken kan u op lage temperatuur in de wasmachine wassen, als u ze maar niet laat centrifugeren. Drogen in een droogkast en strijken mogen ook niet.