Open zondag - 22 mei 🎉

Ja, ik maak graag een afspraak
voorbereiding-voor-een-bbq1.jpg

Je eerste BBQ-feestje plannen

Gepubliceerd op 16 augustus 2012

hanolux-square.png Geschreven door Hanolux

Is er een fijnere manier om nog eens met vrienden of familie af te spreken dan het organiseren van een barbecue? Niet alleen zie je hen nog eens terug, ook onderling kunnen ze misschien nieuwe, toffe mensen leren kennen. Natuurlijk is zelf een barbecue organiseren net iets spannender dan als gast ontspannen je voeten onder tafel te kunnen schuiven. Zeker als het de eerste keer is dat je, je eigen BBQ-feestje organiseert. Ook al kan het in het begin veel werk lijken, je zal merken dat je snel bijleert en de volgende keer zal alles heel wat minder tijd in beslag nemen.

Het geheim voor een goede barbecue is de planning. Eens je voorbereidingen goed getroffen zijn, kan je op de dag van de barbecue zelf alles kalmpjes aan doen.

Het eerste wat je dient te doen is bepalen hoeveel gasten er aanwezig zullen zijn op je feestje. Dit zal namelijk invloed hebben op alle andere beslissingen die genomen moeten worden. Zo bepaalt het aantal gasten om te beginnen de locatie van je BBQ. Die moet ruim genoeg zijn om je gasten comfortabel te kunnen laten eten en feesten, maar ook weer niet té groot zodat de plek niet te leeg lijkt. Over het algemeen volstaat je eigen tuin wel, tenzij je grootse plannen hebt natuurlijk. Je eigen tuin kan je  weken op voorhand al rustig in orde brengen. Zie dat alles netjes is, dat er voldoende meubilair is en dat je al een goed plekje zoekt om de BBQ te plaatsen.

Als dat gebeurt is, kan je beginnen nadenken over het eten dat je op het feestje wilt serveren. Dat blijft natuurlijk nog steeds het belangrijkste element van een BBQ. Op voorhand maak je al een lijstje met de verschillende ingrediënten die je nodig hebt. Let hierbij op dat je toch enige variatie in het menu brengt. Of je nu vlees, vis of vegetarisch gaat grillen, het is altijd fijn als er ook slaatjes, brood, bijgerechtjes en sauzen aanwezig zijn. Ga de dag voor je feest alvast naar de winkel. Dit stelt je in staat om het vlees nog te marineren indien nodig of om alvast enkele bijgerechten te bereiden. De dag van de barbecue zelf is het dan enkel nog een kwestie van gerechtjes opwarmen, de groentjes te mengen en het gemarineerde vlees op de grill te gooien. Je kan natuurlijk ook altijd eens vragen aan je gasten wat zij prefereren. Sommige gasten hebben bijvoorbeeld genoeg aan twee stukjes vlees, anderen hebben liever een bordje vol.

Vergeet zeker niet om genoeg drank te voorzien(en eventueel ijs als het warm is). De persoon die het vlees aan de BBQ bakt, zal je hiervoor alvast zeer dankbaar zijn. Veel plezier.

BBQ feest