Zit er een vuurproever in jou?

Ja, ik grill graag mee
ofyr-kopen-cortenstaal-barbecue-vuur-2-full.jpeg

Je eerste BBQ-feestje plannen

Het geheim voor een goede barbecue? Dat is zonder twijfel de planning. Eens je voorbereidingen goed getroffen zijn, kan je op de dag van de barbecue zelf alles kalmpjes aan doen. Wij delen met jou al onze tips voor een geslaagd barbecue feestje!

Gepubliceerd op 16 juni 2022

hanolux-sq.jpg Geschreven door Hanolux

  Barbecueën? Da's pure family time

  Is er een fijnere manier om nog eens met vrienden of familie af te spreken dan het organiseren van een barbecue? Niet alleen zie je hen nog eens terug, ook onderling kunnen ze misschien nieuwe, toffe mensen leren kennen

  Zelf een barbecue organiseren

  Natuurlijk is zelf een barbecue organiseren net iets spannender dan als gast ontspannen je voeten onder tafel te kunnen schuiven. Zeker als het de eerste keer is dat je je eigen BBQ-feestje organiseert. Ook al kan het in het begin veel werk lijken, je zal merken dat je snel bijleert en de volgende keer zal alles heel wat minder tijd in beslag nemen.

  7 tips voor een geslaagde barbecue

  Goede planning

  Wil je een barbecue organiseren bij je thuis? Dan start alles bij de planning. Eens je voorbereidingen goed getroffen zijn, kan je op de dag van de barbecue zelf alles kalmpjes aan doen.

  1. Aantal gasten kiezen: Het eerste wat je dient te doen is bepalen hoeveel gasten er aanwezig zullen zijn op je feestje. Dit zal namelijk invloed hebben op alle andere beslissingen die genomen moeten worden. Zo bepaalt het aantal gasten om te beginnen de locatie van je BBQ. Die moet ruim genoeg zijn om je gasten comfortabel te kunnen laten eten en feesten, maar ook weer niet té groot zodat de plek niet te leeg lijkt.

  2. Locatie van je barbecue bepalen: Deze tip hangt vast aan de vorige, want afhankelijk van hoeveel gasten je wenst uit te nodigen, kies je ook de beste locatie. Over het algemeen volstaat je eigen tuin wel, tenzij je grootse plannen hebt, natuurlijk. Je eigen tuin kan je weken op voorhand al rustig in orde brengen. Zie dat alles netjes is, dat er voldoende meubilair is en dat je al een goed plekje zoekt om de BBQ te plaatsen.

  3. Eten selecteren: Het eten blijft natuurlijk nog steeds het belangrijkste element van een BBQ. Op voorhand maak je al een lijstje met de verschillende ingrediënten die je nodig hebt. Let hierbij op dat je toch enige variatie in het menu brengt. Of je nu vlees, vis of vegetarisch gaat grillen, het is altijd fijn als er ook slaatjes, brood, bijgerechtjes en sauzen aanwezig zijn. 

  4. Winkelen op voorhand: Ga de dag voor je feest alvast naar de winkel. Dit stelt je in staat om het vlees nog te marineren indien nodig of om alvast enkele bijgerechten te bereiden. De dag van de barbecue zelf is het dan enkel nog een kwestie van gerechtjes opwarmen, de groentjes te mengen en het gemarineerde vlees op de grill te gooien. 

  5. Wensen van je gasten checken: Je kan altijd eens vragen aan je gasten wat zij prefereren. Sommige gasten hebben bijvoorbeeld genoeg aan twee stukjes vlees, anderen hebben liever een bordje vol. Misschien zijn er wel vegetariërs aanwezig? Of zijn er mensen met specifieke allergieën. Zij gaan het appreciëren als je hen verwent zodat elke gast op en top kan genieten van jouw barbecue.

  6. Drank voorzien: Vergeet zeker niet om genoeg drank te voorzien (en eventueel ijs als het warm is). De persoon die het vlees aan de BBQ bakt, zal je hiervoor alvast zeer dankbaar zijn.

  7. Barbecue voorbereiden: Welke barbecue gebruik je tijdens je feestje? Want voor elke barbecue bestaat er een andere voorbereiding. Werk je met een klassieke houtskool barbecue? Vergeet dan zeker je houtskool, aanmaakblokjes en/of papier en vuurtje niet. Heb je een pellet barbecue zoals Traeger Pellet BBQ, eentje op gas of misschien een barbecue die met hout werkt zoals de Ofyr barbecue? Dan heb je specifieke materialen nodig.

  Moet je nog een barbecue aanschaffen? 

  Kies voor iets speciaals en ga verder dan de klassieke gas of houtskool barbecue. Bij Hanolux vind je tal van merken voor de echte BBQ pro of voor wie eens wat anders wil.

  Omdat deze keuze niet altijd evident is, gidsen we je graag doorheen de verschillende mogelijkheden.

  Ontdek onze barbecues

  Ziezo, jij bent er helemaal klaar voor! 
  Veel plezier met je barbecue feestje.