Blog Positieve effecten van de sauna op je huid

Positieve effecten van de sauna op je huid

klafs-sauna.jpg

Gepubliceerd op 04 oktober 2016

Sauna

Genieten van de sauna is niet enkel een goede manier om te ontstressen, het heeft ook een positief effect op je huid. Wist je dat een sauna één van de oudste en meest bekende schoonheidsbehandeling voor de huid is? We leggen je even uit waarom:

Wanneer je, onder invloed van de hoge temperaturen in de sauna, begint te zweten, wordt je huid automatisch gereinigd. Oude huidcellen worden vervangen, waardoor je huid zich herstelt en in goede conditie blijft. Mogelijke infecties worden afgeremd en de bacteriën die zich in de epidermis of bovenste huidlaag bevinden, worden door het zweten verwijderd. Net daarom wordt het gebruik van de sauna ook aangeraden aan mensen die last hebben van acne. Beschouw het als een natuurlijke manier om schadelijke afstoffen cel per cel af te scheiden. Tegenwoordig spreekt men vaak van detoxicatie of een natuurlijke manier van ontgiften.

Daarnaast zorgt het zweten voor een betere bloedcirculatie, waardoor je huid ruimte krijgt om te ademen met een mooie, levendige en zachte uitstraling als resultaat. Je kan het zweten beschouwen als een natuurlijke manier om je huid te ventileren, net zoals je je spieren stimuleert door aan sport te doen bijvoorbeeld. De huid is niet voor niets ons grootste levende orgaan. Het is dus belangrijk om er niet enkel goed zorg voor te dragen, maar ze ook te trainen. Af en toe moet je ze eens extra in de watten leggen. Ze wordt namelijk dagelijks geconfronteerd met schadelijke invloeden, zoals uitlaatgassen.

Tenslotte, remt het zweten ook de afbraak van collageen af, waardoor je minder last krijgt van rimpels en de elasticiteit van je huid behouden blijft. Daarom is suiker, meer nog dan vet, ongezond voor onze huid, omdat het collageen afbreekt. Collageen zorgt namelijk voor de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen. Genieten van een saunabeurt maakt je dus opslag een beetje jonger.

En wie wil er niet graag een beetje jonger uitzien?

Meer informatie hier

Open Zondag met zomerbar en BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs