Blog Teak tuinmeubelen, kiezen voor duurzame materialen

Teak tuinmeubelen, kiezen voor duurzame materialen

Met tuinmeubelen in teak breng je de warmte van hout naar jouw terras en tuin. Onze selectie teakhouten meubelen komt via duurzaam beheerde bossen. Door het gebruik van natuurlijke materialen gaat jouw terras nog meer op in de natuur.

zenhit-lounge-4.jpg

Gepubliceerd op 10 mei 2022

Tuinmeubelen

Kies voor een accent van teak bij je tuinmeubelen

Teak tuinmeubelen zijn een instant upgrade bij jou thuis. Houten tuinmeubelen geven warmte aan jouw buiten inrichting. Maar niet je volledige stoel of tafel moet van volledig teak zijn! Soms zijn enkele accenten al genoeg om het warme gevoel te krijgen en dit bespaart je ook best wat in onderhoud.

Wij denken bijvoorbeeld aan houtaccenten in de armsteunen bij jouw tuinstoelen of enkel houten poten bij een tuintafel met een keramisch tafelblad. Zo zijn er ook tal van populaire loungestoelen die graag gebruik maken van deze mix zoals de Elio van Tribù en de Mbrace van Dedon.

De Mbrace combineert zijn houten onderstel met een handgewoven kuipzetel. Dit zorgt ervoor dat je geen onderhoud hebt aan je tuinmeubel, maar wel de finesse van teakhout. Lekker gemakkelijk en erg stijlvol.

Natuurlijk kan je ook gaan voor volledig teaken stoelen en tafels, of onze favoriet: een teaken lounge zoals de Zenhit van Royal Botania. Dit geeft meteen een stoere uitstraling aan je tuin.

Zwart teak

Hout moet niet altijd saai zijn, dat bewijst ook het Belgische Manutti. Zij laten je kiezen tussen een natuurlijke teakkleur of brushed teak nero. Dit geeft je tuinmeubels een unieke zwarte kleur zoals onder meer bij de Manutti Solid stoel.

solid-2.jpg

Hoe je teak hout onderhouden?

Omdat teak een natuurlijk materiaal is, vraagt dit wel wat onderhoud. Wil je graag de kleur behouden, natuurlijk laten vergrijzen of een stevige poetsbeurt geven? Onze teak onderhoud gids loodst je graag doorheen de mogelijkheden.

Bekijk onze collectie tuinmeubelen met teak

Nieuw! Hanoluxueus inspiratiemagazine

Lees het inspiratiemagazine