Blog Tuinmeubelen voor een klein terras: 5 tips voor je inrichting

Tuinmeubelen voor een klein terras: 5 tips voor je inrichting

Is je tuin, terras of balkon eerder klein dan groot? Presenteer ons eender welke buitenruimte en onze Outdoor Living specialisten weten er wel raad mee! Hier zijn 5 handige tips voor de inrichting van een klein terras of kleine tuin. 

schommelstoel-mbrace-dedon-hanolux-loungestoel.jpeg

Gepubliceerd op 09 augustus 2023

Tuinmeubelen

Denk aan jezelf bij de inrichting van je kleine terras

Hoe wil jij graag in je tuin zitten? Bij de inrichting van een kleine tuin hoef je heus niet voor 10 personen een inrichting te voorzien. Denk aan wat je zelf nodig hebt op je terras. Zorg dat je comfortabel zit en een mooie opstelling maakt naar je eigen smaak. 

Vind je het moeilijk om de juiste keuzes te maken? In onze Studio Outdoor Living stellen we je enkele gerichte vragen en maken we een uitgebreid plan op waarmee jijzelf of wij aan de slag gaan. 

 

Maak een afspraak

Vergeet de vaste loungebank, kies losse tuinmeubelen

Denk je standaard aan een vaste loungebank bij de inrichting van je kleine terras? Je bent niet de enige. Toch raden we aan om te werken met losse tuinmeubelen of kleine buitensofa’s. Die geven je meer vrijheid en zet je multifunctioneel in. 

Een combinatie van poefjes, leuke bijzettafeltjes en super comfortabele stoelen die je makkelijk verplaatst - zoals de Mbrace van Dedon of de Senja Lounge chair van Tribù - zorgen dat je voorbereid bent op zowel weinig als veel volk in je tuin. 

Krijg je plots veel volk op bezoek? Jouw poefjes worden dan al snel een extra zitplaats. En die verschillende bijzettafeltjes? Die zet je handig bij elkaar voor een cluster van ruimte om al je hapjes op te etaleren. Draai de stoelen naar elkaar toe voor een gezellige apéro op je kleine terras. 

Breng het geheel samen met een buitentapijt, zo kan je oneindig veel combinaties maken.

senja-tribu-sofa-hanolux.jpg

Werk met lichte kleuren

En enkele felle accentkleuren in je tuindecoratie

Wees niet bang om kleur te gebruiken. Hoewel we over het algemeen lichte kleuren aanraden op een klein terras (wit, beige en lichtgrijs), mag je gerust wat fellere accentkleuren toevoegen. Zo fleur je de kleine ruimte meteen op voor dat extra zomers gevoel. 

In onze showroom krijg je een uitgebreid overzicht van alle kleur en textielopties voor jouw tuinmeubel. Ook decoratiestukken zoals poefjes, sierkussens en tapijten hebben we in meerdere kleuren beschikbaar. Kom eens langs en laat onze kleurenwaaiers je inspireren. 

 

Kom eens langs in onze showroom

mood-tribu-hanolux-tuinmeubelen-lounge-small.jpg
dedon-aiir-tuinmeubelen-air-stoel-tafel-lounge-8-724x1024.jpg
branch-hanolux-tribu-wenge-tuinmeubelen.jpg
manutti-tuinmeubelen-stoel-tafel-lounge-fu-ko-antwerpen-turnhout-geel-mol-3.jpg
dedon-mbrace-kopen.jpg
izon-hanolux-tuinmeubelen-dedon-outdoor-turnhout.jpg
tuinmeubelen-tribu-hanolux-turnhout-antwerpen-limburg-1-medium-1024x683.jpg
dedon-tuinmeubels-brea-stoel-tafel-lounge-tuinmeubelen-antwerpen-3-724x1024.jpg

Kies voor beschermhoezen in plaats van opbergboxen

Heb je weinig plaats om kussens op te bergen? Gebruik beschermhoezen. Zo laat je je meubelkussens in de zomer liggen en dek je ze ‘s avonds af met de op maat gemaakte hoes om ze proper en droog te houden. Handig!

Wil je ’s ochtends snel een koffietje drinken in de zon? Haal simpelweg de hoes eraf en klaar! Alle hoezen zijn mooi op maat gemaakt van de meubels. Zo blijft je terras altijd stijlvol en uitnodigend.

branch-tribu-hanolux-tafel-hanolux.jpg

Hoogteverschillen en sfeerverlichting

Een overvolle tuin geeft al snel een benauwd gevoel. Toch kan je met een paar trucjes je tuin optisch groter laten lijken. Hoogteverschillen creëren, is zo een leuke tip. Je hoeft daarvoor heus geen trapjes te installeren, maar tuinmeubels en planten met een verschillende hoogte kunnen heel wat verhelpen. 

Ook sfeerverlichting vergroot de aanblik van je tuin. De handgehaakte hang- en vloerlampen uit de Monsieur Tricot collectie van Tribù zijn een populaire keuze. Zoek je een draadloos exemplaar? Dan is Tribù’s Luna buitenverlichting wellicht een optie. Een mooie aanvulling in elke ruimte! 

Bekijk al onze tuinaccessoires

pouf-kumo-hanolux-manutti.jpg drops-bijzet-tribu-hanolux.jpg
hexagon-bijzettafel-tribu-hanolux-turnhout.jpg natal-alu-sofa-natal-alu-x-bijzettafeltjes-dsc8075.jpg
tricot-monsieur-verlichting-tribu-hanolux.jpg dedon-mbrace-mood-04-hanolux.jpg
natal-alu-x-tribu-bijzettafeltjes-hanolux.jpg tribu-tao-bijzettafel-hanolux.jpg

Wij tekenen jouw ontwerp uit in onze Studio Outdoor living

Kom eens praten met onze specialisten in onze Studio Outdoor Living . Zij weten precies wat je nodig hebt om van je kleine terras de ideale ontspanningsruimte te maken. In amper 4 stappen krijg jij een voorstel op maat. 

 

Maak een afspraak

Showroom Hanolux

Dat is 3.000 m² boordevol inspiratie voor jouw droomexterieur. 

plannen-maken-op-maat-bij-studio-outdoor-living.jpg

Nieuw! Hanoluxueus inspiratiemagazine

Lees het inspiratiemagazine