Blog 3 opvallende tuinmeubel trends voor 2022

3 opvallende tuinmeubel trends voor 2022

Lente 2022 wordt een seizoen van genieten, van samenzijn en van herademen. Met organische vormen, zachte kleuren en natuurlijke materialen spelen designmerken in op ons verlangen naar puurheid in alle comfort.  

hanolux-tribu-2021-amanu-6-2.jpg

Gepubliceerd op 23 maart 2022

Tuinmeubelen

Welkom in je tuin

De dagen worden langer en we willen weer vaker buiten zijn. De nieuwste designtrends in outdoor living zijn alvast veelbelovend! We zetten ze voor jou graag even op een rijtje.

Bezoek onze showroom

Teak – de klassieker die blijft scoren

Teak is niet meer weg te denken uit onze tuin. Begrijpelijk, want de warme tint doet het goed in elke setting. Zo droom je heerlijk weg in de stijlvolle Amanu-stoelen van Tribù: de geweven zitting in Canax® lijkt bijna te zweven in het slanke teakhouten frame. De zachte afgeronde armleuningen en elegant afgewerkte stoelkussens zorgen ervoor dat je urenlang kan wegzakken in ultiem comfort.

De Amanu-eettafel nodigt uit tot urenlange babbels en gezellige etentjes. Het sobere teakhoutenframe geeft de tafel een licht karakter, waarop de keramische tegels van het tafelblad haast lijken te zweven. Door de afgeronde profielen krijgt het meubel een zachte en harmonische uitstraling.

En ook in combinatie met aluminium scoort teak: in de Flex lounger van Manutti vormen teak en aluminium een vederlicht frame dat met zijn organische vormen een lust voor het oog is. Dankzij de ovalen poten is de Flex lounger een outdoor meubel waar je nooit op uitgekeken geraakt.


Ben je naast een lounger op zoek naar een grote gezellige eettafel die het zachte van teak en het stevige van aluminium combineert? Dan kan Wünder je wellicht wel bekoren. Met The Circle heb je in één klap plek voor 8 tot 10 tafelgasten. Ideaal voor grote gezinnen en uitgebreide vriendengroepen. Dankzij de aandacht voor kwaliteitsvolle materialen, heb je bovendien jarenlang genot van deze functionele eyecatcher in je achtertuin. Leuke extra? Je kiest de kleur van het onderstel helemaal zelf. Laat het matchen met je raamkaders, sierkussens of tafeldecoratie.

Zand, oker en zachte natuurtinten voeren de boventoon

Hele lichte bruintinten, beige en greige – afgewisseld met lichtblauw of roze accenten. Wie durft, die kiest voor diepgeel of -rood oker als accentkleur. De trendkleuren van dit voorjaar creëren een atmosfeer van rust, comfort en puurheid. Ideaal om te ontspannen en te ontprikkelen.

In die sfeer geniet je ten volle van me-time, achterover geleund in de Senja-armstoel en met een glas frisse witte Riesling in de hand. De geweven op hennep gebaseerde bekleding in Canax® brengen vorm, functionaliteit, schoonheid en comfort samen.

Met de zachte kleuren van de Sunrise-collectie van Manutti dompel je jezelf onder in een oase van rust en warme gezelligheid. Droom weg met een goed boek in de zachte loungekussens, of schenk een sprankelend aperitief met vrienden rond de eettafel, in de comfortabele armstoelen.

Zachte afgeronde vormen: een streling voor alle zintuigen

Design strak en cool? Think again. Zeker dit voorjaar pakken heel wat outdoor topmerken uit met modulaire meubels in organische vormen. Eettafels en stoelen steunen op afgeronde poten, en ook de armleuningen zijn zacht.

Voor de Organix-lounge van Royal Botania lieten de ontwerpers zich inspireren door de vorm en kleur van rivierkeien: afgeronde hoeken, zachte lijnen, frisse kleuren en warm hout – in combinatie met aluminium. En ook de Mbrace-collectie van Dedon speelt in op deze trend.


De tuinmeubel trends van 2022 in één woord samengevat?

Zen. Zachte, warme materialen en organische vormen toveren elke buitenruimte om tot een oord van rust en stilte.

Kom langs in onze showroom, ontdek ons volledig aanbod en laat je inspireren door nog veel meer moois.

Bezoek onze showroom

Open Zondag met zomerbar en BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs