Open zondag - 22 mei 🎉

Ja, ik maak graag een afspraak
witte-terrasverwarmer-heatscope-spot-vision.jpg

4 tips bij het kopen van een terrasverwarmer, waar moet je op letten?

Op zoek naar een terrasverwarmer, maar niet zeker waar je op moet letten? We overlopen graag met je onze 4 tips, zo kan je jouw zoektocht goed starten.

Gepubliceerd op 28 maart 2022

hanolux-square.png Geschreven door Hanolux

Wat is er minder belangrijk bij het kopen van een terrasheater

De wattage van een terrasverwarmer, de oppervlakte van jouw terras of de soort infraroodstraling. Dit zijn typische vragen die we erg vaak te horen krijgen, maar eigenlijk in eerste instantie niet zo belangrijk zijn bij de keuze van een infraroodstraler. 

Doordat onze terrasverwarmers met stralingswarmte werken, gaan we heel efficiënt én energiezuinig kunnen verwarmen. Terrasverwarming gaat nooit een volledige ruimte opwarmen, zoals een klassieke binnenverwarming.. we zitten tenslotte buiten 😊

Dit is hetzelfde als je nu op zoek bent naar een elektrische terrasverwarmer of gas terrasverwarmer.

Wil je graag meer weten over wat terrasverwarming anders maakt dan normale verwarming?
Klik dan hier om er meer over te weten te komen in onze andere blogpost.

Onze 4 tips waar je best op let bij een keuze van terrasverwarmer

Maar eerst nog een erg belangrijke suggestie: wacht met het voorzien van de stroomkabels nadat je jouw model hebt gekozen.

👉 Zo liggen nog alle opties open en ben je dus niet beperkt qua capaciteit bij jouw keuze.

1. Wat wil je juist gaan verwarmen?

Dankzij de stralingswarmte kunnen we heel gericht gaan verwarmen en ga je ook meteen warmte voelen zonder te wachten tot de ruimte opwarmt. Hierdoor is het erg belangrijk om te bekijken waar je het lekker warmt wilt hebben. Is er een eettafel, bartafel, een loungeset of een toch een paar aparte loungestoelen?

Samen met onze specialisten zorgen we ervoor dat je langer van je tuinmeubelen en terras kunt genieten.

2. Hoe open is jouw terras?

Eén van de verschillen tussen terrasverwarmer modellen is hun windgevoeligheid, het is dus erg belangrijk dat jouw keuze voor een infrarood heater rekening houdt met hoe afgeschermd je terras is. Bij overkappingen en terrassen die vrij open zijn, kies je dus best voor een niet-windgevoelig model.. en al helemaal bij terrassen zonder overkapping.

3. De mogelijkheden tot montage: plafond, muur of vrijstaand

De afstand tussen jouw gezellige tuinopstelling en de terrasverwarmer kan best zo kort mogelijk zijn, indien mogelijk is een montage aan het plafond doorgaans de beste optie. De plafondhoogte is hierbij essentieel!

Bij een plafondmontage krijg je ook een mooie spreiding van de warmte, zo heeft iedereen het aan een tuintafel bijvoorbeeld even warm aan elke kant van de tafel.

Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk en zijn er nog tal van andere opties qua montage; zoals tegen de muur of als mobiele vrijstaande terrasverwarmer. Door de afstand te verkleinen, heb je ook minder nood aan een terrasverwarmer met een hogere wattage. Zo besparen we in aankoopprijs én verbruik.

4. Hoe warm is warm genoeg?

Je zomeravond verlengen of wil je graag kunnen winter barbecueën? Net zoals er binnenshuis vaak een discussie is over de thermostaat, kan je met terrasverwarming ook verschillende temperaturen bereiken. Na de opstelling van je terras, hetgeen je wilt verwarmen en de plaats waar we de terrasverwarmer kunnen monteren, is deze vraag onmisbaar.

Graag bekijken we dan samen of we met voorgaande variabelen best voor een krachtiger model kiezen of juist niet?

Misschien is het ook interessant om 2 minder krachtige heaters (met dimfunctie) te combineren voor meer flexibiliteit, een leuk idee bij grotere eettafels en loungen. Of als je niet altijd met een grotere groep buiten wilt zitten, kan je ook maar 1 van de heaters gebruiken. Bijvoorbeeld om snel als koppel samen buiten van je ochtendkoffie te genieten.

bromic-eclipse-electric-24-twin-pole-terrasverwarmer.jpg

Elke situatie is anders bij buitenverwarming

Je leest het al, elke situatie is anders en er zijn tal van factoren waar je rekening mee moet houden om de beste keuze te maken.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over inbouw, kleuren, dimbare infraroodheaters, verlichting, afstandsbedieningen, verneveling integratie en domotica. Of nodige inbouwdieptes en verschillende elektriciteitsaansluitingen naargelang het model je voorkeur verkiest.

Jouw checklist voor een bezoek in onze showroom ✔️

Breng indien mogelijk volgende zaken mee naar onze showroom:

  • Eventuele plafondhoogte.
  • Foto's of plannen van jouw terras, overkapping of bijgebouw.
  • De specificaties van de eventueel reeds voorziene elektriciteitskabels.

Samen kunnen we dan op zoek gaan naar jouw ideale terrasverwarmer.

👉 Wist je trouwens dat je zowat ons volledige heater assortiment kan bekijken in onze showroom en dat je ook zelf het verschil kunt voelen. Zo kun je in alle rust jouw keuze maken 😊

Bekijk onze terrasverwarmer modellen

terrasverwarming-bromic-9.jpg

Showroom Hanolux

3000m² aan inspiratie