Blog Terrasverwarmer kopen? Stel jezelf deze 4 vragen

Terrasverwarmer kopen? Stel jezelf deze 4 vragen

Op zoek naar een terrasverwarmer, maar niet zeker waar je op moet letten bij je aankoop? We geven je graag 4 tips zodat je jouw zoektocht goed start.

witte-terrasverwarmer-heatscope-spot-vision.jpg

Gepubliceerd op 28 maart 2022 door

hanolux-sq.jpg

Hanolux

Terrasverwarmer

Verschil tussen terrasverwarming en klassieke verwarming

Wanneer je een infraroodstraler wil aankopen, lijken de wattage van een terrasverwarmer, de oppervlakte van jouw terras en de soort infraroodstraling de belangrijkste factoren te zijn. Maar eigenlijk is die informatie in eerste instantie niet zo belangrijk

Doordat onze terrasverwarmers met stralingswarmte werken, verwarm je sowieso super efficiënt én energiezuinig. Houd dan ook in het achterhoofd dat een terrasverwarming nooit een volledige ruimte opwarmt, zoals een klassieke binnenverwarming.. Je zit tenslotte buiten. 😊

Hetzelfde geldt voor een elektrische terrasverwarmer of gas terrasverwarmer.

Wil je graag meer weten over wat terrasverwarming anders maakt dan normale verwarming?

Klik dan hier om er meer over te weten te komen in onze andere blogpost.

4 vragen bij het kopen van een terrasverwarmer

1. Wat wil je precies verwarmen?

Dankzij de stralingswarmte die een terrasverwarmer afgeeft, kun je heel gericht gaan verwarmen en ga je ook meteen warmte voelen. Je hoeft dus niet te wachten totdat de hele ruimte is opgewarmd. Daarbij is het belangrijk om na te gaan waar je het precies lekker warmt wil hebben. Is er een eettafel, bartafel of loungeset aanwezig? Dan stem je je keuze daar best op af.

Samen met onze specialisten zorgen we ervoor dat je zo dagelijks langer van je tuinmeubelen en terras kunt genieten.

2. Hoe open is jouw terras?

Eén van de verschillen tussen onze verschillende terrasverwarmer modellen is hun windgevoeligheid. Het is dus erg belangrijk dat jouw keuze voor een infrarood heater rekening houdt met hoe afgeschermd je terras is. 

Bij terrassen met simpele overkappingen en terrassen die vrij open zijn, kies je dus best voor een niet-windgevoelig model.. Bij terrassen zonder overkapping is dat sowieso een aanrader.

3. Hoe wil je jouw terrasverwarmer monteren? Aan het plafond, de muur of vrijstaand?

De afstand tussen jouw gezellige tuinopstelling en de terrasverwarmer kan best zo kort mogelijk zijn. 

De beste optie is montage aan het plafond. Bij een plafondmontage krijg je een mooie spreiding van de warmte, zo heeft iedereen het aan een tuintafel bijvoorbeeld even warm aan elke kant van de tafel. Maar de plafondhoogte is hierbij essentieel.

Een montage aan het plafond is echter niet altijd mogelijk. Gelukkig zijn er nog tal van andere opties qua montage; zoals tegen de muur of als mobiele vrijstaande terrasverwarmer. 

Hoe sterker je de afstand tot je terrasverwarmer verkleint, hoe minder nood je hebt aan een terrasverwarmer met een hogere wattage. Zo bespaar je meteen in aankoopprijs én verbruik.

4. Hoe warm is warm genoeg?

Na de opstelling van je terras, hetgeen je wilt verwarmen, en de plaats waar we de terrasverwarmer kunnen monteren, is deze vraag onmisbaar.

Wil je jouw zomeravond verlengen of wil je graag kunnen winter barbecueën? Net zoals er binnenshuis vaak een discussie is over de thermostaat, kun je met terrasverwarming ook verschillende temperaturen bereiken. 

Graag bekijken we samen met jou of we met voorgaande variabelen best voor een krachtiger model kiezen of juist niet?

Misschien is het ook interessant om 2 minder krachtige heaters (met dimfunctie) te combineren? Dit zorgt voor meer flexibiliteit en is een leuk idee bij grotere eettafels en loungen. 

Zo kan je jouw terrasverwaring afstemmen op het aantal personen op je terras. Waardoor je bijvoorbeeld slechts 1 van de heaters gebruikt. Bijvoorbeeld om snel als koppel samen buiten van je ochtendkoffie te genieten.

Wacht met het leggen van je stroomkabels

De fout die veel mensen maken is al stroomkabels te voorzien vooraleer ze hun ideale terrasverwarmer gekozen hebben. Wacht daarmee.

👉 Zo liggen nog alle opties open en ben je dus niet beperkt qua capaciteit bij jouw keuze.

bromic-eclipse-electric-24-twin-pole-terrasverwarmer.jpg

Elke situatie is anders bij buitenverwarming

Je leest het al, elke situatie is anders en er zijn tal van factoren waar je rekening mee moet houden om de beste keuze te maken.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over inbouw, kleuren, dimbare infraroodheaters, verlichting, afstandsbedieningen, verneveling integratie en domotica. Of nodige inbouwdieptes en verschillende elektriciteitsaansluitingen naargelang het model je voorkeur verkiest.

Jouw checklist voor een bezoek in onze showroom ✔️

Breng indien mogelijk volgende zaken mee naar onze showroom:

  • Eventuele plafondhoogte.
  • Foto's of plannen van jouw terras, overkapping of bijgebouw.
  • De specificaties van de eventueel reeds voorziene elektriciteitskabels.

Samen gaan we dan op zoek naar jouw ideale terrasverwarmer.

👉 Wist je trouwens dat je zowat ons volledige heater assortiment kunt bekijken in onze showroom en dat je ook zelf het verschil kunt voelen? Zo maak je in alle rust jouw keuze. 😊

Bekijk onze terrasverwarmer modellen

Test zelf het verschil in onze showroom

terrasverwarming-bromic-9.jpg

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's tot -25%

Ja, ik wil een topdeal