Blog Wat maakt terrasverwarming anders dan normale verwarming?

Wat maakt terrasverwarming anders dan normale verwarming?

Sta je op het punt om een terrasverwarmer te kopen voor bij je thuis? Dan weet je best wat meer over hoe de stralingswarmte hiervan juist werkt. 

heatsail-dome-terrasverwarming-kopen.jpg

Gepubliceerd op 03 februari 2021

Terrasverwarmer

Warmte dicht bij jou

Wil je graag je buitenterras verwarmen? Dankzij onze terrasverwarming kan je dit op een zo efficiënt mogelijke manier doen met een uitgebreid aanbod aan opties. Let er wel op dat terrasverwarming helemaal anders werkt dan een klassieke binnenverwarming! In jouw huis wordt namelijk de hele ruimte verwarmt en is het aantal vierkante meters belangrijk.

Bij terrasverwarming is het belangrijker wat je juist wilt verwarmen, niet hoe groot je terras is. We gaan namelijk niet de hele buitentemperatuur kunnen opwarmen met enkele toestellen, daar zou een immens vermogen voor nodig zijn. Gelukkig is hier een rendabele oplossing voor.

Een terrasverwarmer werkt namelijk met stralingswarmte, waardoor de oppervlakte minder van belang is.
We gaan dus kijken naar de opstelling van je terras, is er een lounge of eettafel, hoe open is je terras, is er veel wind, etc. Op deze manier kunnen we gericht verwarmen met een optimaal rendement!

Gerichte werking

Terrasverwarming is gebaseerd op stralingswarmte of infraroodwarmte. Deze warmt niet de ruimte op, maar werkt rechtstreeks in op het lichaam. Het grote voordeel is dat je de warmte heel gericht kan sturen waardoor je een optimaal rendement krijgt qua verwarming.
Je zal hierbij goed moeten nadenken over waar je de terrasverwarmers juist plaatst.

terrasverwarming-heatsail-dome-5.jpeg

De voordelen van stralingswarmte op een rij

Snelle werking

De stralingstechniek heeft ook nog een ander voordeel, namelijk dat het verwarmen heel snel gaat. Dit komt doordat je niet moet wachten tot een hele ruimte warm is voor je er zelf iets van voelt want de warmte van de straling gaat direct naar je lichaam in plaats van de lucht.
Je hoeft dus niet te ver vooruit te plannen wanneer je wilt gebruik maken van je verwarming, dit is ook ideaal voor de horeca.

Geen irritant rood licht

Als we één lijn kunnen trekken doorheen ons assortiment is het wel geen enkel model uit onze collectie het typische irritante rood licht produceert. Je zal dus niet moeten inboeten qua gezelligheid met onze infraroodverwarmers.

Energiezuinig

Stralingswarmte leent zich ook uitstekend om energiezuinig gebruikt te worden thuis of in de horeca. Een terras hoeft niet helemaal verwarmt te worden, enkel de plaatsen waar op dat moment mensen zitten. Is je terras half leeg, dan kan je de terrasverwarming bij de lege locaties uit zetten. Komen er mensen zitten, dan zet je de terrasverwarming van die plek op dat moment terug aan en ze zullen snel de gezellige warmte voelen. Op deze manier heb je dus geen verspilling van energie.

Verschillende modellen en technieken

Je vindt bij ons terrasverwarmers in allerlei vormen en maten, de juiste keuze hangt af van jouw unieke situatie. Sommige terrasverwarmers zijn bijvoorbeeld windgevoeliger dan andere, let dus goed op met wat je juist wilt bereiken.

Enkele van onze opties:

  • Gas of elektriciteit
  • Korte of lange golf
  • Verplaatsbaar, gemonteerd of ingewerkt
  • Wind of niet windgevoelig
  • Dimbaar in meerdere standen
  • Met of zonder afstandsbediening
  • Compatibel met domotica
bromic-terrasverwarmer-project-5.jpg

Onze populaire terrasverwarmers

Zelf de verschillende terrasverwarmers testen?

In onze showroom kan je zowat ons hele assortiment aan terrasverwarmers bekijken én uittesten. Zo kan je zelf het verschil voelen en gaan we gemakkelijk samen op zoek naar de terrasverwarmer die ideaal is voor jouw situatie.

terrasverwarming-testen-showroom-toonzaal-turnhout-antwerpen-hanolux-kopen-terrasverwarmer.jpg

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's

Ja, ik wil een topdeal