Blog Wat is high dining? Alles over buiten eten op hoog niveau

Wat is high dining? Alles over buiten eten op hoog niveau

High dining is dineren op hoogte in je tuin. Tuinmeubelen als een smalle, hoge bartafel en comfortabele barkrukken nodigen uit om gezellig aan te aperitieven en te dineren.

illum-tribu-hanolux-bartafel.jpg

Gepubliceerd op 26 april 2024

Tuinmeubelen

High dining, wat is dat eigenlijk?

High dining is dineren op hoogte, zoals de term al doet vermoeden. Een smalle, hoge bartafel en comfortabele barkrukken, met of zonder rugsteun, nodigen uit om gezellig aan te aperitieven en te dineren. Outdoor dining in alle luxe op jouw terras, dus!

High dining als alternatief voor de klassieke tuintafel

Meer dan een moderne vervanger voor een doorsnee tuintafel, is een high dining tuinset ook de perfecte aanvulling. Zo geniet je bijvoorbeeld eerst van een gezellige aperitief aan je high dining bartafel en schuif je daarna door naar je eettafel. 

Lange zomeravonden blijven op die manier heerlijk veelzijdig!

ninix-1.jpg

Wat zijn de afmetingen van een high dining tafel?

Reken op 70 x 90 x 180 cm. Een high dining bartafel is doorgaans rechthoekig en heeft een breedte van 70 cm. Dat is zo’n 20 cm smaller dan een klassieke eettafel. Net groot genoeg om gezellig aan te tafelen én makkelijk aan de kant te schuiven als je ruimte wil creëren op je terras.

We hebben zelfs high dining tuinmeubelsets waarbij de comfortabele barkrukken perfect onder de tafel passen. Dat is pas compact!

  • Qua hoogte reken je bij een high dining bartafel zo’n 20 centimeter hoger dan een gemiddelde tuintafel, reken dus op 90 cm à 100 cm hoog. 
  • Op gebied van lengte hangt het af van jouw wensen. Een gemiddelde bartafel is voorzien op 6 zitplaatsen en heeft een lengte van 180 cm.

Ronde bartafels voor high dining

Bij Hanolux bieden we ook ronde bartafels aan voor dineren op hoogte in je tuin. Wat denk je van een knusse plek voor twee die buiten eten een nieuwe dimensie geeft? 

Onze Belgische tuinmeubelmerken blijven verrassen met stijlvolle designs in allerhande formaten die uiterst comfortabel zitten.

bartafel-styletto-royal-botania-hanolux.jpg

Ontdek al onze bartafels

Wist je dat we ook low dining tuintafels hebben?

Ken je de tegenhanger van high dining al? Bij low dining zit je gezellig laag, dichter bij de vloer. Een eet- én lounge-ervaring in één! 

tosca-low-dining-stoel-hanolux-buitenkansjes-zomersolden-stockverkoop-30.jpeg

Bartafel voor buiten kopen? Kom eens kijken in onze showroom!

Onze bartafels voor buiten staan te pronken in onze showroom in Turnhout. Ze geven je meteen een idee van hoe het er in jouw tuin kan uitzien. 

Wist je trouwens dat wij tal van Belgische outdoor living merken in huis hebben? Ze staan bekend om hun prachtige designs en aandacht voor comfort en weerbestendigheid. De moeite om te komen bekijken.

mood-barstoel-hanolux-tribu.jpg

Open Zondag met BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs