Blog Welke tuinmeubelen kunnen buiten blijven?

Welke tuinmeubelen kunnen buiten blijven?

Op zoek naar tuinmeubelen die buiten kunnen blijven staan? Kies voor weersbestendige materialen en minimaliseer het sleurwerk tijdens de zomermaanden.

torsa-manutti-hanolux.jpg

Gepubliceerd op 23 maart 2023

Tuinmeubelen

Welke van jullie tuinmeubelen kunnen buiten blijven staan?

Allemaal natuurlijk! Al onze tuinmeubelen zijn gemaakt om de elementen te trotseren. Zo werken we met hoge kwaliteit teak hout, keramische tafelbladen en waterafstotende kussens.

De technologie die tegenwoordig kruipt in onze Belgische design merken is van het allerhoogste niveau. Al onze buitenmeubelen worden dan ook uitvoerig getest voor een lange periode in tal van weeromstandigheden. 

Zo meten onze topmerken de impact van het weer op al hun producten.

Worden jullie tuinmeubels dan nooit vuil?

Er is wel degelijk een onderscheid tussen weersbestendig en een magisch krachtveld te trekken rondom meubels 😊. Alles wat buiten staat is uiteraard erg vatbaar voor vuiligheid. 

We maken altijd graag de sprong naar je eigen wagen, als deze tijdens een stortbui of zandwind buiten staat.. zal deze ook vuil worden.

Uiteraard kunnen onze exclusieve tuinmeubelen tegen een stootje en kan je ze ook snel reinigen. Maar nogmaals: tuinmeubelen die nooit vuil worden bestaan niet.

torsa-manutti-dining-hanolux.jpg

Onze tips om tuinmeubelen buiten te laten staan.

1. Kies voor comfortabele en gebruiksvriendelijke materialen

Een stoel die ook goed zit zonder kussen zoals de Tribù branch tuinstoel, een tuintafel met keramisch tafelblad die je snel kan reinigen zoals de Manutti Torsa of onze gewoven Dedon Mbrace loungestoel die cosy zit met én zonder kussen.

We hebben tal van opties waarbij je snel kan genieten van je buitenterras zonder veel poetswerk of te sleuren met kussens. Toch eens een feestje of uitgebreid buiten eten met de familie? Haal gerust de kussens erbij.

Wil je ’s morgens buiten genieten van je eerste espresso ☕ van de dag, dan hoef je niet per se alle kussens te halen.

2. Ga voor robuuste materialen met warme toetsen

Een volledige teak tafel of lounge? Hier ga je altijd meer werk hebben bij het onderhoud. Dat is ook normaal; deze natuurlijke materialen leven veel meer.

Wij kiezen vaak liever voor een combinatie van onderhoudsvriendelijkere materialen met dan toetsen van hout. Zo zorg je voor een gemakkelijk onderhoud, maar heb je nog steeds de warmte van teak.

3. Gebruik een afdekhoes

Geen grote opslagruimte of laat je je grotere kussens liever liggen? Dan kan een hoes uitkomst bieden. Een goed afsluitende hoes beschermt je tuinmeubels tegen de elementen tijdens de zomermaanden. Zo verminder je je onderhoud weer tot het minimum.

4. Onderhoudsproducten voor het grotere werk

Jouw teak weer laten shinen of een grondige onderhoudsbeurt voor je buitenmeubelen? We hebben ook een groot assortiment onderhoudsproducten voor elk van onze materialen in de collecties.

Zo maak je je tuinmeubelen weer in no time klaar voor het nieuwe seizoen. De juiste onderhoudsproducten kunnen vaak wonderen verrichten!

Open Zondag met zomerbar en BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs