j-lx-ir-therapy-jets-on-lights-on-calves-on.jpg

De geschiedenis van Jacuzzi®

Wat begon als een middel om pijn en medische klachten te verlichten, groeide uit tot een wereldwijd imperium in de wellnesssector. DIt is het verhaal van Jacuzzi®.

Wellness De geschiedenis van Jacuzzi®

Van vliegtuigpompen tot bubbelbaden

Het verhaal van de bubbelbaden van Jacuzzi® begint in de jaren 1900 bij 7 broers (en 6 zussen) die verhuizen van Italië naar California.

In 1915 richt Candido Enzo (Roy) Jacuzzi samen met zijn broers het bedrijf ‘Jacuzzi® Brothers’ op. Toen mikten ze nog vooral op toepassingen voor vliegtuigen en in de landbouwsector, met onder andere enkele soorten pompen. Tot Candido Enzo's zoon, Kenneth Jacuzzi, in de jaren ’40 op zeer jonge leeftijd een ernstige vorm van kinderartritis kreeg.

Hij is de katalysator geweest voor niet enkel de Jacuzzi® spa’s, maar voor een hele industrie.
the-jacuzzi-brothers-family.jpeg

De dokters voorspelden hem een zeer beperkte levensverwachting. De broers legden zich daar niet zomaar bij neer en gingen op zoek naar een oplossing. Zo ontwikkelden ze de eerste hydrotherapie-pomp die in combinatie met warm water thuis voor verlichting van de klachten kon zorgen.

Ken is in 2017 op 75-jarige leeftijd overleden, maar heeft een lang en vruchtbaar leven gehad. Hij is de katalysator geweest voor niet enkel de Jacuzzi® spa’s, maar voor een hele industrie. Ook was Ken gedurende zijn hele leven een trotse ambassadeur van het Jacuzzi® merk.

Jacuzzi® is géén soortnaam, maar een merk!

jacuzzi-geschiedenis-broers-italie-usa.jpg

Het ontstaan van het bubbelbad

De pomp werd door de broers steeds verder ontwikkeld en steeds vaker toegepast in baden. Zo ontstond het eerste bubbelbad, waarbij alles in een echt bad werd ingewerkt. 

Het bedrijf bleef verder innoveren en ontwikkelde ook modellen met ingebouwde verwarming en filters. Tegen de jaren ’70 worden de eerste echte hot tubs zoals we ze vandaag kennen geproduceerd en volgen de talrijke innovaties elkaar op. 

Voortaan zijn er ook Jacuzzi’s® die buiten kunnen geplaatst worden.

j300-uw5267-seat04-jetson.jpg

Mensen gaan niet in een hot tub, ze nemen een Jacuzzi®

Het merk staat bekend als pionier in de sector met meer dan 60 jaar ervaring en expertise.

Doorheen die jaren heeft Jacuzzi® de tijd gehad om elk onderdeel van de moderne hot tub te perfectioneren. Denk maar aan massage, filtering en technologie in een energiezuinig ontwerp. Momenteel maakt het zelfs gebruik van therapeutische jets. Daarbij wordt de ligging zorgvuldig uitgekiend zodat je een hydromassage krijgt die krachtig, maar toch tegelijk zacht is.

Ontdek alle Jacuzzi® modellen

Nieuw! Hanoluxueus inspiratiemagazine

Lees het inspiratiemagazine