Blog 5 high-end tuinmeubel trends voor 2021

5 high-end tuinmeubel trends voor 2021

De nieuwste tuinmeubel trends van 2021 zijn bepaald. En maar goed ook, want je tuin is sinds 2021 gepromoveerd tot het verlengde van de huiskamer.

tribu-tuinmeubelen-hanolux-design.jpg

Gepubliceerd op 31 mei 2021

Tuinmeubelen

Tuin als verlengde van de huiskamer

Je tuin wordt steeds meer aanzien als een deel van je interieur. Het wordt immers naast de huiskamer dé plek waar je heerlijk ontspant met je gezin en geniet van die oase aan rust.

Het effect van de perfecte loungeset is dan ook belangrijk om optimaal te profiteren van de kalmte en sfeer in je tuin.

Bezoek onze showroom

De 5 Belgische tuinmeubel trends van 2021

1. Pastelkleuren, mediterraanse en tropische tinten

Van sierkussens en tapijten tot poefjes en kaarsen. De zachte kleuren die perfect blenden met je tuin kom je werkelijk overal tegen bij onze tuinmeubel merken. Het zijn dan ook de juiste accessoires die je loungeset in harmonie brengen.

Dit jaar bleek het palet van de natuur de inspiratiebron voor onze tuinmeubel designers. We merken bij Tribù, Manutti en Royal Botania - maar eigenlijk bij al onze topmerken - vooral pastelkleuren op zoals natuurlijk ivoorwit, fluweelgrijs en muntgroen.

Daarnaast zien we dat ook mosgroene, terracottabruine en roze kleuren geliefd zijn dit jaar. Deze brengen je in tropische sferen en doen een poging om de jungle fever te behandelen die veel Belgen ervaren. Eén zijn met de natuur, daar draait het om.

Een derde combinatie in de categorie tuinmeubelen bevindt zich in mediterraanse sfeer: marine- en oceaanblauw, zandbruin en oesterwit zijn kleuren die opmerkelijk veel terugkomen in loungesets.

Tribù omschrijft het als de kleuren van de seizoenen. “Koele groene bladeren, zongebakken aarde en stralende luchten zijn gevangen in subtiele, harmoniërende tinten. Stoffen met een rijke textuur, zoals Rustic Weave, geven diepte en contrast wanneer ze worden gecombineerd met fijne linnen achtige stoffen in natuurlijke tinten.”

Download Tribù's collectiefolder

Tribù Elio

2. Steellook zwart, teakhouten meubels en natuurlijke materialen

Een tweede opvallende tuinmeubel trend ligt in het verlengde van de eerste. Natuurlijke luxe materialen.

We zien veel teakhouten meubels terugkomen en meubelonderdelen waarin hout subtiel werd verwerkt. Denk aan armsteunen, poten en tafelbladen. Ook geweven natuurlijke stofkeuzes zoals linnen en katoen komen regelmatig terug in de lounge ideeën van dit jaar. Weerbestendigheid, duurzaamheid en comfort staan dan ook bovenaan het lijstje.

Naast hout, is ook koninklijk beton een tuinmeubel trend voor 2021. Royal Botania en Manutti wijden hier dit jaar zelfs een hele sectie aan. De zachte grijze betonkleuren blenden perfect met de pasteltinten en subtiel houten accenten die we al eerder bespraken.

Ten slotte is steellook zwart een trend. “Elegante en tijdloze schoonheid”, zoals ze bij Manutti zeggen. We zien steellook zwart niet alleen terugkomen in loungesets en onderstellen van tafels en stoelen, maar ook steeds vaker in kaarsenhouders, bijzettafels en comfortabele barkrukken.


Ontdek Manutti's collectie

Manutti Radius

3. Duurzaam en ecologisch verantwoord geproduceerde meubelen

Alle luxe merken die je bij Hanolux terugvindt, zijn specifiek gekozen voor hun kwaliteit.

Duurzame en ecologisch verantwoorde materialen zijn dan ook bij Tribù, Manutti en Royal Botania, maar evengoed bij Dedon de absolute standaard.

Hoewel ecologische verantwoord produceren dankzij de klimaatkwestie een musthave trend is geworden, kunnen we met trots zeggen dat we dit al jaren prioriteit geven in al onze producten.


Download Royal Botania's collectiefolder


Royal Botania Zenhit Hanolux

4. Ronde vormen voor optimaal genot

Sinds 2020 hebben we ons nog maar eens gerealiseerd hoe belangrijk familie en vrienden zijn.

De nood om te genieten van momenten samen met je geliefden, heeft zich duidelijk doorgezet naar de nieuwste tuinmeubels van onze topmerken. Zo zijn ronde tafels - met een optimale aandachtsverdeling voor aangename en gezellige avonden - echt de trend dit jaar.

De ronde trend beperkt zich niet alleen tot tafels. Ook luxe ligstoelen, schommelbanken en sofa’s zijn ondergedompeld in het afgeronde design. De sets met afgeronde hoeken in de nieuwe collecties van Tribù, Manutti en Royal Botania geven zo elke tuin een exclusieve, comfortabele en gezellige uitstraling.

5. Multifunctionele inrichting

Met het aspect van thuiswerken in het achterhoofd werd er bij de designers van onze merken nog meer nagedacht over elk tuinmeubel design. Bij Manutti ligt de focus altijd wel op de behoeften van veeleisende klanten, maar dit jaar kreeg het een extra dimensie.

“Elk ontwerp is weloverwogen en sluit bewust aan bij de praktische aspecten van het dagelijkse leven. We hebben een aantrekkelijk element van zachtheid toegevoegd dat je in harmonie brengt met het huidige moment. Een Manutti-moment is ontworpen om een leven lang mee te gaan. Zorg ervoor dat je het vult met warmte, luxe en plezier.”

Die trend van multifunctionaliteit zie je terugkomen bij al onze merken. Sommige loungesets en sofa's van Tribù kun je herindelen en aanpassen naar de noden van het moment. Zo kun je de hele dag door afwisselend werken, ontspannen en lekker tafelen in de juiste setting.

Kom alle tuinmeubel trends bewonderen in onze showroom in Turnhout!

Bezoek onze showroom

Manutti Torsa Hanolux

tao-tao-dining-table-1.jpeg

Hoe Belgische topmerken Tribù, Manutti en Royal Botania het binnengevoel naar buiten brengen

Tribù, Manutti en Royal Botania zijn drie van onze tuinmeubel topmerken die

  • Een uitgebreide loungecollectie hebben klaarstaan voor elke buitenruimte.
  • Perfect inspelen op de trends van 2021.
  • Net dat beetje extra luxe bieden om elk design van het gewone naar het buitengewone te brengen.

Ook Borek, Max&Luuk en Dedon volgen met hun luxe tuinmeubelen deze trends dit jaar. Kom alle merken en loungesets bekijken in onze showroom in Turnhout.

Maak een afspraak

Open Zondag met BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs