Blog De ultieme winterbarbecue organiseren, 4 tips

De ultieme winterbarbecue organiseren, 4 tips

Buiten tafelen. Het is niet meteen iets dat je in de winter doet. Of toch wel? Met de juiste barbecue, slimme gerechten en knetterende sfeermakers organiseer jij binnenkort de gezelligste winterbarbecue. Dit zijn onze beste tips.

ofyr-volle-plaat-2-klein-1024x661.jpg

Gepubliceerd op 14 december 2023

Barbecue
Terrasverwarmer
Tuinaccessoires

Tip 1: Kies het juiste barbecuetoestel.

Een goed begin is het halve werk. Of zoals wij het hier in Turnhout weleens zeggen: “Een goei toestel, dat is ne goeien bbq.” Om het voor jou gemakkelijk te maken, doen wij dagelijks onderzoek naar de beste toestellen op de markt. 

En er zijn 2 high-end merken die volgens ons ideaal zijn voor jouw volgende winterbarbecue.👇 

Traeger pellet barbecue

Voor echte grillmeesters

Traeger respecteert zowel de kracht van low & slow cooking als van high & fast koken. Grillmeesters worden er helemaal wild van. Deze pellet barbecues zijn dan ook set-and-forget bbq’s. 

Je legt je vlees, vis of groenten op de XL grillplaten en laat het toestel zijn werk doen. Dankzij slimme technologie en de dubbelwandige constructie kun je perfect de temperatuur regelen van je voedsel met houtgestookte smaak.   

Ontdek meer over Traeger

hanolux-traeger-apricot-sauce-2-1800x1800.jpg
hanolux-traeger-blackened-saskatchewan-lifestyle-food-1800x1800.jpg
hanolux-traeger-coffee-rub-lifestyle-food-1800x1800.jpg
hanolux-traeger-que-sauce-lifestyle-02-1800x1800.jpg
traeger-pellet-barbecue-bbq-timerline-xl-hout-8.jpg
traeger-pellet-barbecue-bbq-timerline-xl-hout-4.jpg
ironwood-885-aptos-grill-030-hanolux-traeger.jpg
timberline2021-lifestyle-007-hanolux-traeger.jpg

Ofyr kooktoestellen

Een vaste waarde in barbecueland is de OFYR. Als vuurhaard en kookplaat in één kun je er werkelijk alle kanten mee uit. Een gerookt stuk zalm traag laten garen of grote plakken vlees aan hoge temperaturen dichtschroeien, het kan allemaal. 

Spiezenset (3 stuks)

Favoriet in het OFYR winterbarbecue gamma is de spiezenset. Daar kun je wel een feestelijke kalkoenbrochette op grillen, nietwaar? Of wat denk je van traag gegaard buikspek als aperitiefhapje? Je gasten gaan er dol op zijn! 

Je plaatst de 3 stalen spiezen horizontaal boven het vuur in de getande ring

Dankzij de verhoogde standaard bevinden de OFYR spiezen zich op de juiste hoogte om vlees en groenten perfect te grillen, zo kun je makkelijk houtblokken aanvullen. 

Ja, ik wil zo’n OFYR spiezenset

accessories-skewer-set-85-ofyrhanolux-1800x1800.jpg

Tip 2: Verbaas met unieke powersmaken

traeger-bbq-sauzen.png

Slim koken met smaakvolle kruidenrubs en sauzen

Lekker buitenkoken doe je met de juiste kruiden en sauzen. Traeger maakt het je gemakkelijk en stelde er een aantal voor je samen. Afhankelijk van jouw gerecht kies je een gepaste kruidenrub en saus. Apricot, Texas Spicy of de Traeger ‘Que Classic? Smaken zal het!

holdingphoneimage.png

Tafel gezellig mee met je gasten dankzij de Traeger app

Wist je dat je met de Traeger app makkelijk via je smartphone je grillgerecht opvolgt? Zo hoef jij niet de hele tijd buiten in de kou aan de barbecue te staan. Tafel lekker mee met je gasten!

traeger-bbq-pellets.png

De juiste pellets voor die typische rooksmaak

De Traeger barbecue werkt op pellets. Dat zijn kleine geperste houtkorrels die makkelijk branden en jou die ultieme rooksmaak geven. Het merk heeft maar liefst 6 soorten pellets, elk met een andere smaak. Dat is experimenteren geblazen! 

Deze premium houtpellets zijn trouwens gemaakt met 100% natuurlijk, volledig voedselveilig hardhout.

Tip 3: Creëer sfeer, sfeer en nog eens sfeer

glowbus-glowdrops-kaarsen-hanolux2.jpg

Glowbus vuurhaard

De leukste winterbarbecues zijn die waar ook de omgeving warm is aangekleed. Een eerste sfeermaker is de Glowbus vuurhaard. Deze vuursculptuur heeft geen uitleg nodig, toch? Maar wist je dat hij ook in verschillende maten te verkrijgen is? 

Zo zorgt hij overal voor sfeer. Van de kleinste hoekjes op je tafel, tot op de grootste open ruimte, zoals de binnenplaats van een hotel. 

 

Meer over de Glowbus

Decoratieve sfeerverlichting

68438.jpg

Buitenkaarsen van Dekocandle

En terwijl die vuurhaard staat te knetteren en de terrasverwarmer je bovenrug opwarmt, geniet jij van de sfeervolle verlichting die de buitenkaarsen van Dekocandle bieden. 

Het elegante glazen omhulsel biedt de kaarsen die jij erin brandt net voldoende zuurstof om langdurig licht te geven, en is tegelijk voldoende gesloten zodat felle windvlagen de sfeer niet kunnen bederven.

ray-hurricane-pillars-menza-hanolux.jpeg

Hurricane pillars van Menza

Mag het wat meer opvallen? Of wil jij je gasten al bij de inkom sfeervol verrassen? Dan zijn de Ray Hurricane Pillars van Menza echt voor jou gemaakt. Zie je die bescheiden lichtstralen verdeeld over 3 verschillende niveaus? Kom ze bewonderen in onze showroom!

paju-kaarsen-5.webp

Geurkaarsen voor buiten van Paju

Wie fan is van subtiele geurkaarsen, moet bij Paju zijn. Met buitenkaarsen in aardewerk, beschikbaar in zachte kleuren, blijven ze topfavoriet in onze showroom. 

Ze ruiken heerlijk, branden langdurig mooi en achteraf gebruik je de kaarsenhouder als veelzijdige bloempot. Ze staan vast prachtig op je terras!

tribu-monsieur-tricot-verlichting-4.jpeg

Tribù's Monsieur Tricot sfeerverlichting

Ook de sfeerverlichting van Monsieur Tricot is de moeite waard om in het echt te bewonderen. 

Deze hang- en vloerlampen, ontworpen door de Belgische Ilia Eckhardt, zijn een samensmelting van traditionele technieken met performante materialen en moderne technologie.

Tip 4: Geniet na in je Jacuzzi® of barrelsauna

Save the best for last. Een geslaagde winterbarbecue sluit je af in je Jacuzzi® of barrelsauna.  

Wist je dat wij onze barrelsauna’s zelf maken? Thuis-acteurs Lynn Van den Broeck en Mathias Vergels van B&B l’Atelier vertellen over hun wellnesservaringen met ons team in dit exclusieve interview.

Lees het interview

lynn-en-mathias-in-jacuzzi-bubbelbad-water.jpg
barrelsauna-binnenkant-sauna-koppel.jpg
jacuzzi-en-barrelsauna-in-tuin.jpg
barrelsauna-elektrische-kachel-binnen.jpg
sauna-ton-zwart.jpg

Een greep uit onze reviews

Wij streven altijd naar een topervaring voor onze klanten, van een warm onthaal tot kwaliteitsvolle naservice. Benieuwd naar hun meningen? Je leest ze via de onderstaande knop. 
 

Bekijk alle recensies

1ste onthaal door Dirk was formidabel. Extra dikke pluim voor jullie zaak, super service en informatie. Top producten! Wij zijn fan!

Erwin & Jill

Gewoon top! Super service en perfecte dienst na verkoop!! Een aanrader!! 👍👍

G. Van Loock

Lang geleden dat iemand zo de tijd nam om alles uit te leggen over het eventueel kopen en plaatsen van een sauna. Heel ongedwongen, volledig en duidelijk. Overtuigend begin!

Ariana & Mark

Zeer mooie winkel. Gevel valt niet op, maar is echt de moeite waard indien je op zoek bent naar een design lounge voor de tuin, terrasverwarming, jacuzzi of BBQ. Hulpvaardig personeel.

S. Vermeulen

Van harte gefeliciteerd met uw 50 jaar. Top kwaliteit gecombineerd met de zeer prettige persoonlijke begeleiding zijn een gouden combinatie.

Odette & Wijnand

1ste onthaal door Dirk was formidabel. Extra dikke pluim voor jullie zaak, super service en informatie. Top producten! Wij zijn fan!

Erwin & Jill

Gewoon top! Super service en perfecte dienst na verkoop!! Een aanrader!! 👍👍

G. Van Loock

Lang geleden dat iemand zo de tijd nam om alles uit te leggen over het eventueel kopen en plaatsen van een sauna. Heel ongedwongen, volledig en duidelijk. Overtuigend begin!

Ariana & Mark

Zeer mooie winkel. Gevel valt niet op, maar is echt de moeite waard indien je op zoek bent naar een design lounge voor de tuin, terrasverwarming, jacuzzi of BBQ. Hulpvaardig personeel.

S. Vermeulen

Van harte gefeliciteerd met uw 50 jaar. Top kwaliteit gecombineerd met de zeer prettige persoonlijke begeleiding zijn een gouden combinatie.

Odette & Wijnand

Open Zondag met zomerbar en BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs