Blog Referentie project: B&B l'atelier's ervaring met Hanolux

Referentie project: B&B l'atelier's ervaring met Hanolux

Stap binnen in B&B l'atelier, een oase van luxe gelegen in het pittoreske Sint-Genesius-Rode. Deze exclusieve bed and breakfast is het pareltje van de Vlaamse acteurs Mathias Vergels en Lynn Van den Broeck, die vast en zeker gekend zijn bij de trouwe Thuis-kijkers. 

Verken samen met ons hoe de samenwerking tussen B&B l'atelier en Hanolux verliep in dit exclusief interview, waar het koppel met plezier vertelt over hun ervaring. Je leest hier hoe onze experts hun exterieur omtoverden tot een elegant toevluchtsoord dat de unieke visie van het duo weerspiegelt.

lynn-en-mathias-in-jacuzzi-bubbelbad-water.jpg

Gepubliceerd op 02 november 2023

Tuinmeubelen
Jacuzzi
Sauna
Hanolux

Wat was jullie eerste gevoel bij Hanolux?

Een super goed gevoel! We hebben verschillende winkels bezocht, om te kijken bij wie we de beste indruk hadden. Dat was direct zo bij jullie. Het familiale aspect en het persoonlijk contact vonden we zalig. 

We merkten het meteen: dit zijn geen gladde verkopers. Je bent op je gemak en voelt je welkom. Je ziet aan de showroom dat de producten een bepaalde klasse en degelijkheid hebben, zonder arrogant of snobistisch over te komen. Een heel warme sfeer. 

hanolux-showroom.jpg

Wat viel jullie op tijdens onze samenwerking?

De dienst die jullie in het algemeen bieden is zo compleet. Van wat je koopt tot alles erna. Ik kocht nog nooit ergens met zo’n goede dienst na verkoop. Je mag altijd bellen en er zal iemand goedgemutst opnemen. Alles wordt voor jou gefixt, snel én degelijk. Dat is zeldzaam.

Bijvoorbeeld toen er B&B-gasten waren en we hulp nodig hadden bij onze Jacuzzi®. We konden jullie makkelijk bereiken en je voelt je niet het zoveelste nummer. Ze willen je oprecht verder helpen. 

Het contact met jullie is familiaal in de beste zin. Er is geen merkbare afstand tussen koper en verkoper. Aan de telefoon werden we aangesproken met onze naam door iedereen. Ongeacht wie er opnam kende ons en wist inhoudelijk over welk project het ging. Je wordt niet aan je lot overgelaten eens het materiaal er staat. 

Wij hebben een barrelsauna gekozen, omdat we die heel tof vonden. Deze past perfect bij de industriële look die we wilden creëren in onze B&B. We wilden de zwarte kleur doortrekken, dus deze unieke uitvoering en stijl was ideaal. Dat zwart hebben we nergens anders teruggezien. 

Het paste naadloos bij de rest van het verhaal dat we wilden vertellen, ook in combinatie met de zwarte Jacuzzi® die we hebben. Bij de Jacuzzi® was het belangrijk dat er vanbinnen voldoende comfort aanwezig was. Het is wel degelijk een authentiek massagebad. Niet zomaar wat bubbels, maar de volledige ervaring met al z'n voordelen. De stijl voelt jong aan, en luxueus. Totaal niet klassiek en saai.

Het geheel met de tuinmeubelen, barrelsauna en Jacuzzi® past binnen het concept dat we voor ogen hadden. We zijn daar bij jullie heel grondig in begeleid. De kleur van de kussens bepalen, bekijken wat er best zou matchen. We zijn daar helemaal in mee gegaan, op basis van de moodboards hadden we vertrouwen in jullie. 

Er zijn zoveel opties en combinaties mogelijk, het is leuk dat je daarin begeleid wordt. De samenstelling die wij kozen blijft één prachtig geheel, waar je deze ook neerzet. 

jacuzzi-en-barrelsauna-in-tuin.jpg

Waarom kozen jullie voor een echte Jacuzzi®? 

Er zit zoveel comfort in, het is veel meer dan een standaard bubbelbad. Je kan je volledig los laten masseren. We hameren daar ook altijd op, het is een échte Jacuzzi®. Bij elke klant geven wij de uitleg mee over de zitplaatsen, welke ideaal is voor je hoofd en nek, welke voor je rug ... De klanten, en wijzelf ook, vinden die enorm tof. Je hebt mensen die er een hele dag lang niet uit gaan. Teken dat het goed zit! 

Wat is jullie ervaring met de Jacuzzi® tot nu toe?

Perfect. Geen bemerkingen. Het toestel praat zelfs tegen jou en zegt wat er misloopt. Dat is super makkelijk en handig in gebruik. 

We wilden een bubbelbad dat makkelijk te bedienen is voor allerlei doelgroepen: de lichten vinden, het toestel aan- en uitschakelen, dat moest vanzelfsprekend zijn. Het bedieningspaneel is zo handig voor iedereen, je loopt niet meteen in het diepste niveau van de instellingen verloren bijvoorbeeld. Iedereen kan er weg mee. 

Wat was voor jullie belangrijk bij de keuze van jullie sauna?

Wij wilden een sauna die een beetje anders was dan al de andere sauna’s die we kenden. De barrel op zich vinden we een heel tof concept, en het feit dat we die in het zwart konden kiezen was perfect. We hadden direct iets van, dit is het. 

We hebben ervoor gekozen om er een extra portaaaan te laten maken vooraan, voor extra privacy bij het omkleden. Zodat iedereen zich comfortabel voelt. Die bufferzone is een toegevoegde waarde. 

Bovendien kozen wij voor een stenen, open korf. Dat geeft echt het gevoel van een klassieke Finse sauna, het feit dat je het water er overheen kan gieten. Dat vinden wij veel charmanter dan een sauna-oventje bijvoorbeeld. 

sauna-ton-binnenkant.jpg

Is het merk voor jullie belangrijk?

Ja, sowieso. Zeker het Belgische aspect is voor ons enorm belangrijk. Dat lokale is een rode draad binnen onze B&B in het algemeen, wij gaan daar actief naar op zoek. 

Als je bij Hanolux koopt, is het een geruststelling dat je volledig je gangen kan gaan met een groot aanbod aan Belgische Outdoor Living merken. Bijvoorbeeld het merk Wünder. Op en top van hier. 

Het is ook oerdegelijk, dat voel je. Je merkt nog dat dat ambacht is. Het hoeft op die manier ook niet van mijlenver te komen. Het is ecologischer en je steunt je eigen economie. #KoopLokaal! 

Onze bezoekers hechten hier ook veel belang aan, trouwens. Ze zijn steeds content om te horen dat het een Belgische inrichting is. Dat vond ik een zwaar pluspunt bij Hanolux. Het is uniek, een zaak die daar zoveel belang aan hecht. Dat maakt jullie een unieke speler op de markt. 

barrel-sauna-zwart-in-tuin.jpg

Van welke productaspecten genieten jullie het meest? 

Het comfort dat 100% goed zit. Je voelt direct dat jullie producten heel wat trappen hoger zitten dan de standaard. Om een voorbeeld te geven: als ik moe ben en ik ga in de Manutti loungebank liggen, val ik gegarandeerd in slaap. Ik zou er zo de hele nacht in kunnen liggen met een donsdeken. 

Bij onze vorige loungezetel zakten de kussens in elkaar en kreeg ik pijn aan mijn heupen. Je voelt aan de kussens van jullie loungezetel dat deze dik en kwalitatief zijn, het lijkt wel een matras. 

Het is ook zalig dat je de kussens het hele jaar door kan laten liggen, zodat het er altijd piekfijn uitziet. Die weerbestendigheid is een grote plus. Zowel in de winter, als in de zomer, ziet het er even 'af' uit. Bovendien zijn ze bestendig tegen vlekken. Ik heb er al eens koffie in gemorst, maar met water was de vlek zo weg. 

Het visuele aspect zit sowieso goed. Het is een mooi en strak design, maar toch uniek en anders. Een eyecatcher die meteen opvalt. Het is ook een warm design, zeker niet koud en kil uit RVS. 

De klanten zitten er graag in met een lekkere, warme koffie. Je ziet achteraf dat al de kussens anders liggen, omdat ze er zo in hebben genesteld en genoten. 

lynn-en-mathias-in-jacuzzi-bubbelbad-water.jpg
sauna-ton-binnenkant.jpg
barrel-sauna-zwart-in-tuin.jpg
jacuzzi-en-barrelsauna-in-tuin.jpg
barrelsauna-binnenkijken.jpg
sauna-ton-zwart.jpg
barrelsauna-elektrische-kachel-binnen.jpg
samen-genieten-in-jacuzzi.jpg

Welke reacties krijgen jullie zoal van de klanten die jullie B&B bezoeken? 

Er worden veel complimenten gegeven op het geheel. In het begin gaven we een goodiebag mee, en daar zat een flyer in van Hanolux. We voelden dat dit veel interesse opwekte: mensen die zelf van plan waren hun exterieur te veranderen, voelden zich wel geprikkeld.

Het voelt voor veel mensen aan als een droom om dit in je eigen tuin te hebben. Zeker die barrelsauna is een echte jaloersmaker. Wanneer ze vragen waar we die gehaald hebben, geven we met plezier jullie informatie door. 

Wat opvalt bij onze Jacuzzi®, is dat er veel klanten al een hele tijd twijfelen om er zelf eentje aan te schaffen. Die worden door een bezoek bij ons vaak over de streep getrokken. Een ideaal testmoment! 

Wat ook helpt bij die inspiratie, is de setting. Niet iedereen heeft een kei grote tuin. En dat hoeft ook niet! Hier zien ze dat een grote oppervlakte niet nodig is om die tuindromen te realiseren. 't Is niet alleen voor zij die een heel stadspark ter beschikking hebben. 

Hoe verliep de plaatsing bij jullie?

De plaatsing bij ons was een heel spektakel, want hiervoor was een kraan nodig en moesten we over ons dak heen heffen. Dat is iets wat ik nooit ga vergeten! Maar jullie hebben dit geweldig verzorgd. Topservice. Er was een groot leger aan vakmannen die alles meteen in orde zetten. 

Na de plaatsing werd nog rustig een duidelijke uitleg gegeven. ‘t Was niet zo van: het staat er nu, dus veel succes ermee. De toestellen worden tot in de puntjes overlopen, en je mag gerust nog eens bellen om vragen te stellen. De vriendelijkheid van die techniekers was opmerkelijk. Erna komen diezelfde techniekers nog een paar keer terug, en dan ken je elkaar en krijg je een band. Dat vind ik leuk. 

Je voelt dat het niet zomaar een zoveelste werkje is op de planning. Iedereen was gemotiveerd om het hier tiptop te krijgen. Jullie leken precies even enthousiast als wijzelf. 

Of je nu met 'de grote baas' of de technieker praat, je voelt geen verschil. Iedereen is gelijk bij Hanolux. Dat is onvindbaar. Hier komt weer dat familiegevoel terug, dat vind ik een enorme troef die jullie zeker moeten behouden. Die geweldige, persoonlijke aanpak.

Een greep uit onze reviews

Wij streven altijd naar een topervaring voor onze klanten, van een warm onthaal tot kwaliteitsvolle naservice. Benieuwd naar hun meningen? Je leest ze via de onderstaande knop. 
 

Bekijk alle recensies

Van harte gefeliciteerd met uw 50 jaar. Top kwaliteit gecombineerd met de zeer prettige persoonlijke begeleiding zijn een gouden combinatie.

Odette & Wijnand

Schitterende zaak met zeer vriendelijke persoonlijke service! Een aanrader voor iemand die wat meer wil in de tuin!

Stephanie S.

Proficiat met jullie 50 jaar bestaan! Wij zijn samen met Gert opzoek gegaan naar een geschikte terrasverwarmer en gevonden! Super bedankt voor de goede service. Nog veel succes.

Pol & Marleen

Mooie winkel. Zeer goede uitleg over sauna's.
Deze week is onze sauna geplaatst. Perfect afgewerkt, alles zeer proper achter-gelaten, daarna een zeer goede uitleg over het gebruik en een leuke attentie. Kortom een aanrader.

L. Van der Eycken

Super vriendelijk, Fantastische service, Niets is hen teveel om het hun klanten naar hun zin te maken. Top producten! Wij zijn fan!!!

E. De Cuyper

Van harte gefeliciteerd met uw 50 jaar. Top kwaliteit gecombineerd met de zeer prettige persoonlijke begeleiding zijn een gouden combinatie.

Odette & Wijnand

Schitterende zaak met zeer vriendelijke persoonlijke service! Een aanrader voor iemand die wat meer wil in de tuin!

Stephanie S.

Proficiat met jullie 50 jaar bestaan! Wij zijn samen met Gert opzoek gegaan naar een geschikte terrasverwarmer en gevonden! Super bedankt voor de goede service. Nog veel succes.

Pol & Marleen

Mooie winkel. Zeer goede uitleg over sauna's.
Deze week is onze sauna geplaatst. Perfect afgewerkt, alles zeer proper achter-gelaten, daarna een zeer goede uitleg over het gebruik en een leuke attentie. Kortom een aanrader.

L. Van der Eycken

Super vriendelijk, Fantastische service, Niets is hen teveel om het hun klanten naar hun zin te maken. Top producten! Wij zijn fan!!!

E. De Cuyper

Open Zondag met BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs