Blog Loungesets: onze top 5 voor een luxueuze tuin

Loungesets: onze top 5 voor een luxueuze tuin

De beste zomermomenten breng je in je loungeset door, dus die kan maar beter goed zitten. Welke loungeset het beste past in jouw tuin, op jouw balkon of dakterras? We halen onze top 5 boven en laten je zelf beslissen!

organix-lounge-03-1024x872.jpeg

Gepubliceerd op 25 juni 2021

Tuinmeubelen

Juiste loungeset in je tuin, een merkbaar effect

Gasten ontvangen met frisse hapjes voor een heerlijke barbecue. Of rustig wakker worden met de opkomende ochtendzon, nippend van een stomende kruidenthee. En heerlijk relaxen na een harde werkdag met een goed glas Italiaanse rode wijn. 

De beste zomermomenten breng je buiten in je loungeset door. Die kan maar beter goed zitten. Een loungeset is dan ook niet zomaar een tuinzetel. Het is de combinatie van 4 belangrijke ijkpunten:

  • comfort
  • styling
  • elegantie
  • luxe

Welke loungeset het beste past in jouw tuin, op jouw balkon of dakterras? We halen onze top 5 boven en laten je zelf beslissen. Let’s take a look! 

Onze top 5 loungesets allertijden

Loungeset 1: Senja sofa van Tribù

De high-end Senja buitensofa van Tribù straalt rust, luxe en pure comfort uit. Typerend voor deze loungeset zijn de ultra-modulaire eigenschappen:

  • Kies zelf de kleur van de poten.
  • Combineer makkelijk één-, twee- of driezitsmodulen met hoge of lage armleuningen.
  • Hou alles bij de hand met een tafelblad, console of bijzettafeltje in teak of geglazuurde lavasteen.

De Senja loungeset is bovendien beschikbaar in twee zitdieptes: een standaard diepte of een extra diepe versie voor nog meer loungecomfort.

De zachte kussens in Nordic stijl kunnen - dankzij de ventilerende, waterafstotende vulling - gemakkelijk een regenbui trotseren. De naden van de vullinghoes worden langs binnen ook nog eens extra overtrokken, zodat vocht geen kans krijgt.

Ten slotte kies je wat de stof betreft uit meer dan 100 natuur-geïnspireerde outdoorstoffen. Je vindt zo gegarandeerd een combinatie die perfect is voor jouw tuin, balkon of dakterras.

Wil je de Senja loungeset graag eens uittesten? Kom dan gerust op bezoek in onze 3.000 m² aan showroom in Turnhout.



Maak een afspraak

Loungeset 2: Nodi loungeset van Tribù

Naast de Senja sofa, heeft Tribù nog een andere prachtige modulaire loungeset: Nodi. Nodi gaat subtiel op in de omgeving zonder alle aandacht op te eisen. Het elegante frame geeft een lichte indruk, maar is wel gemaakt van gepoedercoat roestvrij staal. Perfect voor langdurig tuingenot.

De Nodi loungeset heeft een open, architecturale uitstraling dankzij de elegante curve van het frame en de open weving in Canax®. De extra zachte, luchtige kussenvulling maakt Nodi uitzonderlijk comfortabel. Met de drie modulaire zitelementen en vier zitdieptes stel je de sofa volledig op jouw maat samen.

Benieuwd naar meer van Tribù?

 

Bekijk de zomercollectie van Tribù

Loungeset 3: Tibbo loungeset van Dedon

Tibbo was de eerste collectie van Dedon in teakhout. En nog steeds is het een pronkstuk. De Tibbo loungeset combineert nauwgezet vakmanschap, superieur comfort en opmerkelijke lichtheid in een ontwerp dat onderscheidend, elegant en puur is.

De collectie bestaat uit zowel eet- als lounge-elementen in een mix van teakhout, textiel en geweven vezels. Dit geeft Tibbo een uitzonderlijk rijke en luxueuze uitstraling.

Zin om de hele zomercollectie van Dedon te bekijken? 
 

Bekijk de zomercollectie

Loungeset 4: Flex loungeset van Manutti

De Flex loungeset voor in je tuin brengt een wereld van sterke contrasten samen. De flexibele en sterke loungeset is gebaseerd op een licht en elegant aluminium frame. Die basis wordt aangevuld met de warme uitstraling van een handgemaakte houten afwerking.

De evenwichtige combinatie van oud en nieuw laat de specifieke kenmerken van elk stuk maximaal tot hun recht komen. De bijzonder vormgegeven ovalen poten maken van de Flex-zitbank een uniek meubelstuk waar je nooit op uitgekeken raakt. De sierkussens ten slotte, zorgen voor een warme en zachte tuinmeubelset.

Wil je deze prachtige Flex loungeset graag eens uittesten? Bezoek onze ruime showroom dan!

  

Maak een afspraak

Flex Loungeset Manutti

Loungeset 5: Organix lounge van Royal Botania

Ben je minder fan van de klassieke rechte opstelling? Dan heeft Royal Botania een echte eyecatcher in huis! De Organix loungeset combineert ronde, organische vormen om Moeder Natuur’s afkeer van rechte lijnen te eren.

De Organix-collectie, geïnspireerd door de natuur zelf, is verbluffend mooi. Of het nu gaat om een combinatie van een natuurlijke omgeving of om een contrast met minimalistische architectuur.

De rugkussens zijn er in drie verschillende rondingen en kunnen naar wens eenvoudig aan het aluminium onderstel worden bevestigd. Daardoor zijn de indelingsmogelijkheden eindeloos, net als de kleurencombinaties van de stoffen en keramische bladen. Persoonlijk samenstellen is dus ook hier perfect mogelijk.

Bekijk je de Organix loungeset graag van dichtbij? Kom ‘m dan testen in onze showroom!

 

Plan een afspraak

Kies een tuin loungeset uit natuurlijke materialen

De keuze voor natuurlijke materialen, kleuren en stijlen in je loungeset creëert niet alleen een enorm vakantiegevoel in eigen tuin, het zorgt ook voor rust in je hoofd en het stimuleert het biodiverse leven.

Welke loungeset spreekt jou het meeste aan? Daar zijn wij erg benieuwd naar!

Open Zondag met zomerbar en BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs