Blog Voordelen van een Jacuzzi® op je gezondheid

Voordelen van een Jacuzzi® op je gezondheid

Wellness voor lichaam en geest met een Jacuzzi®, een merk dat miljoenen mensen wereldwijd al heeft veroverd om de ultieme vorm van welzijn en genezing te bezorgen. Zelfs de oude Grieken wisten het al: warm bruisend water is niet alleen ontspannend, maar het heeft ook een helend effect. Wij hebben de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet! 

lynn-en-mathias-in-jacuzzi-bubbelbad-water.jpg

Gepubliceerd op 05 oktober 2024 door

stijn.png

Stijn van Hanolux - Master of Jacuzzi®

Jacuzzi

1. Verlichting van spierpijn na het sporten

Sporten is belangrijk voor je gezondheid en welzijn, maar kan vaak leiden tot spierpijn en overbelasting. De hydromassage van een Jacuzzi® verwarmt en stimuleert op milde wijze je spieren en gewrichten waardoor het het nodige herstel stimuleert en je spierpijn verlicht. Deze voordelen worden verbeterd door infrarood- en roodlichttechnologie, die reeds aanwezig is in de J-400® en J-LX® collecties.

2. Vernieuwing van de huid

Regelmatige hydromassage in een Jacuzzi® hot tub heeft een celvernieuwend effect, waardoor de huid gladder aanvoelt en zachter oogt. Ook deze voordelen worden exponentieel verbeterd door infrarood- en roodlichttechnologie.

jacuzzi-spa-j-lx-features-ir-therapy-jets-on-lights-on.jpg

3. Gerichte pijnbestrijding

Het effect van hydromassage op het verlichten van pijn is vooral belangrijk voor mensen met gewrichtsproblemen. Dit komt doordat het de bloedvaten verwijdt, waardoor het bewegingsbereik van de gewrichten groter wordt. Daarnaast helpt het ook bij het verlichten van spierspanning en algemeen ongemak als gevolg van fibromyalgie.

4. Aangename ontspanning

De druk die door de waterbubbels wordt uitgeoefend bij hydromassage stimuleert het vrijkomen van endorfines, wat een algemeen gevoel van genot, rust, welzijn en ontspanning opwekt. Een Jacuzzi® is tevens een uitstekende plek voor meditatie en mindfulness.

jht-jlxl-mid-couple-relax02-1000x667-db106287-7d7d-4987-8ffc-5ce2e9451de2.webp

5. Verbeterde slaapgewoontes

Tot slot kan een Jacuzzi® spa je ook helpen om beter te slapen. Volgens de Amerikaanse Better Sleep Council leiden alle voordelen van onderdompeling in warm water – verlichting van spanning, verbeterde bloedsomloop, enz. – tot gezonde slaapgewoontes. Door je lichaamstemperatuur twee uur voordat je naar bed gaat te verhogen met een bubbelbad en je lichaam na het bad op natuurlijke wijze terug te laten keren naar de normale temperatuur creëer je een zachte overgang die de slaap verbetert.

Meer over de auteur van deze blog 👇

stijn.png

Stijn van Hanolux

Master of Jacuzzi®

Stijn is de bedrijfsleider van Hanolux en derde generatie in onze familiezaak. Hij kent de werking van een authentieke Jacuzzi® spa vanbinnen en vanbuiten.

Die vakkennis werd beloond, want Hanolux werd meermaals bekroond met Jacuzzi®’s beste EMEA dealer award. Op zoek naar hét beste bubbelbad op de markt? Klop gerust eens bij Stijn aan!

Bekijk ons aanbod aan Jacuzzi® spa's

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's tot -25%

Ja, ik wil een topdeal