Blog Waarom de L-lounge in je tuinset verleden tijd is

Waarom de L-lounge in je tuinset verleden tijd is

Wilde je voor een L-lounge gaan bij de aankoop van je tuinset? Denk daar dan nog maar eens goed over na. Want volgens de ontwerpers van onze tuinmeubelsets is de L-lounge volledig verleden tijd. Wij vertellen je waarom dat zo is en wat je dan wél kiest. 

organix-lounge-styletto-3214-low-lounge-table-hanolux.jpg

Gepubliceerd op 03 juni 2022

Tuinmeubelen

L-lounge is voorgoed geschiedenis

Waar we vroeger dachten dat de L-lounge of hoeklounge de ideale opstelling was voor je tuinset, denken we nu juist het omgekeerde. 

Die gezellige aperitiefjes doen we steeds liever thuis en dat vraagt om een flexibele opstelling die aanpasbaar is aan elke gelegenheid. Gedaan dus met bombastische tuinsets. Hello leuke driezit-lounges met tafels en poefjes.

Flexibele loungesets voor al je relax momenten

Manutti modulaire zitbanken

flex-manutti-hanolux-turnhout.jpg

Flex gamma

Bij Manutti hebben ze de trend meteen begrepen. Zij zetten dan ook graag hun Flex gamma in de kijker. Een modulaire zitbank die hout en aluminium evenwichtig combineert en die je zowel in klein als extra large formaat bestelt. 

zendo-sense.jpeg

Zendo Sense gamma

Hun Zendo Sense gamma biedt eveneens modulaire oplossingen: van vrijstaande zitbanken en clubbanken tot ligbedden en salontafels. Toepasbaar op intieme stadsbalkons tot uitgestrekte terrassen met een prachtig uitzicht.

Tribù modulaire zitbanken

2020-09-16-tribu-portugal6323-groot-full.jpeg

Nodi Sofa

Ook bij Tribù volgen ze de noden van onze Belgen. Met hun Nodi Sofa bieden zij het antwoord op de vraag naar flexibiliteit. De open, architecturale uitstraling en diverse opstellingen verzekert je gasten meteen een warm welkom. 

sofa-senja-hanolux-tribu-full.jpeg

Senja Sofa

Maar ook de Senja sofa’s zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een flexibele loungeset voor in je tuin. Bovendien ogen ze dankzij het open stalen framework design nog strakker. Een aanrader voor liefhebbers van een ultra modern interieur.

Royal Botania modulaire zitbank

styletto-lounge-rug-2543-styletto-40tl-side-table-hanolux.jpg

Styletto Lounge

Tenslotte biedt ook Royal Botania een modulaire loungeset aan. Hun Styletto Lounge met stilettovormige poten is verkrijgbaar in 3 maten. De gevulde, gestoffeerde rug- of armleuningen kan je daarnaast in een handomdraai plaatsen en bevestigen. Bovendien kan je de Styletto Lounge zowel als zitbank, ligstoel en lounge gebruiken. Dat geeft nog eens mogelijkheden om gasten te ontvangen!

royal-botania-organix-hanolux-turnhout-tuinmeubelen-1024x102.jpg

Organix

Geïnspireerd door de natuur, dat is de Organix collectie in al zijn vormen en kleuren. Een tweede meubelset van Royal Botania die afstapt van de klassieke L-lounge en die flexibiliteit prioritair maakt. Je stelt je Organix tuinset bovendien volledig zelf samen. Zo bepaal jij zowel de indeling van je tuinset, als de kleurencombinaties en stoffen.

Besteed je budget nuttig

In plaats van je geld volledig in te zetten op een dure L-lounge, kies je dus beter om je budget op te splitsen. Zo raden we aan om te gaan voor een kleinere modulaire opstelling dat tot in de puntjes is afgewerkt met poefjes, stoelen en handige bijzettafels voor onverwachte gasten en tapijten en verlichting die sfeer creëren. Zo geniet je meteen van een volledig afgewerkte tuinset op jouw maat en smaak gemaakt.

dedon-mbrace-kopen.jpg

Loungestoelen Mbrace Dedon

Van schommel- en loungestoelen tot koffietafels, voetenbankjes en eettafelsDedon's bekroonde Mbrace collectie is een materiaalmix van veelkleurige vezels, warm teak en gegoten aluminium. Bovendien is deze collectie zo ontworpen dat je zelfs buiten het seizoen comfortabel kan zitten, zonder de kussens. 

poef-touch-manutti-hanolux.jpg

Poef Touch Manutti

De Touch poefjes van Manutti gebruik je niet alleen als zitkussen, maar dienen ook perfect als bijzettafel, decoratiestuk of voetenbank. Dat is nog eens modulair! De Touch collectie bestaat uit 3 verschillende modellen die te verkrijgen zijn in meer dan 100 outdoor stoffen.

shindi-buitentapijt-tribu-hanolux.jpg

Buitentapijt Shindi Tribù

Huiselijk en zacht aan de voeten. Werk ook je exterieur tot in de puntjes af met een buitentapijt. Wil je 's avonds niet elke keer alles moeten opruimen? Een Shindi tapijt van Tribù laat je gewoon liggen. Het is uitermate slijtvast en goed bestand tegen zonlicht, regen en schimmelvorming

tono-head-2-groot.jpg

Opbergpoef Tono Royal Botania

De stijve Tono Poef van Royal Botania dient zowel als opbergmand als zitpoef. Wist je trouwens dat je deze poef met 60 verschillende stoffen kan bekleden? Combineer 'm met het zitkussen en je hebt meteen duizenden kleur- en textuuropties als aanvulling op je lounge. Doordat de kern geen water op kan nemen, drogen deze poefs zeer snel én rits je eenvoudig de bekleding af om deze te wassen. 

monsieur-tribu-tricot-hanolux.jpg

Buitenverlichting Monsieur Tricot

Maak het ook 's avonds laat nog magisch gezellig dankzij de gebreide en handgehaakte verlichtingselementen van Belgische ontwerper Ilia Eckardt. Zijn hang- en vloerlampen geven je exterieur een warme gloed wanneer het buiten donker wordt. Geniet urenlang van lange zomeravonden in goed gezelschap!

glowbus-vuurhaard-design6.jpg

Vuurkorf Glowbus

Gezellig, duurzaam en van oerdegelijke kwaliteit. Geen gedoe meer met doorroesten, onderdelen die uit elkaar vallen of die je om de zoveel jaar moet vervangen. Een Glowbus koop je voor het leven. Daarom werken ze met cortenstaal, dat 8x langer meegaat dan gewoon staal.  

Andere trends voor 2022

Hoewel de designers van TribùRoyal BotaniaManutti en Wünder steeds collecties maken die jarenlang modieus blijven, zijn er toch elk jaar een aantal stijlen, materialen en vormen die net dat tikkeltje trendier zijn. Benieuwd naar wat er voor 2022 op de wenslijst staat? 

Lees de 3 tuinmeubel trends voor 2022

Nieuw! Hanoluxueus inspiratiemagazine

Lees het inspiratiemagazine