Blog Opblaasbare Jacuzzi kopen? 9 redenen om het niet te doen

Opblaasbare Jacuzzi kopen? 9 redenen om het niet te doen

Een échte Jacuzzi® is een investering en dus kiezen veel liefhebbers voor een opblaasbare whirlpool. Begrijpelijk, maar niet altijd zo slim. Wij leggen uit waarom je toch beter voor een échte Jacuzzi® gaat in plaats van een opblaasbare variant. 

opblaasbare-jacuzzi.jpg

Gepubliceerd op 12 augustus 2022

Jacuzzi

9 redenen om niet te kiezen voor een opblaasbare Jacuzzi

1. Weinig comfort

Een opblaasbaar bubbelbad is vaak een krap bad uit PVC waar met koude lucht bellen worden gecreëerd. Het genot van een heerlijk warm bad gaat hierdoor al snel verloren. 

Daarbij gaat het bad altijd hangen wanneer er langs een kant meer gewicht is. Niet helemaal de luxe waarop je gehoopt had, toch?

Authentieke hydromassage, altijd warm water

Bij een échte Jacuzzi® geniet je naast een comfortabele zitting en voldoende ruimte ook van massagejets die je een rustgevende hydromassage geven. Hoe dat in zijn werk gaat? 

Voor een authentieke hydromassage maakt men gebruik van warm water in tegenstelling tot koud water of enkel lucht. De plaatsing van de jets, kracht van de massage en variëteit in het soort jets (en dus soorten massages) zijn bijna eindeloos bij een Jacuzzi®. 

Zo is elke zit- of ligplaats van een echte spa voorzien van een unieke soort massage, hierdoor geniet je van een complete, ongeëvenaarde ervaring.

Daarnaast heb je bij een echte Jacuzzi® een hoofdkussen om je hoofd tegen te laten steunen en profiteer van je sfeervolle, ingebouwde verlichting

2. Goedkope uitstraling

Wie een echte Jacuzzi® in de tuin zet, geeft meteen een boost aan zijn high-end exterieur. De luxe en het comfort stralen ervan af.

Kies je voor een opblaasbare variant? Dan vervalt het hele luxe imago dat errond hangt. Een opblaasbaar bubbelbad is qua uitstraling vergelijkbaar met de prijs, een stuk goedkoper. 

Bewonder de luxe van een echte Jacuzzi®

virtus-gallery-builtin.jpeg
jacuzzi-bubbelbad-spa-whirlpool-hot-tub-belgie-antwerpen-002-full.jpeg
jacuzzi-spa-j-345-platinium-brushedgrey-lifestyle-1.jpg
jacuzzi-spa-j-245-platinum-silverwood-lifestyle-2.jpg
jacuzzi-spa-j-325-platinium-smoked-ebony-lifestyle-1.jpg

3. Watertemperatuur niet behouden door slechte isolatie

Het leuke aan een Jacuzzi® is dat je er dagelijks van kunt genieten. Ongeacht het weer. Simpelweg omdat de kuip zo goed geïsoleerd is en omdat het afdekzeil van topkwaliteit is, waardoor je amper warmte verliest. 

Een opblaasbare variant bevat die isolatie niet. En het afdekzeil is vaak ook maar een dunne doek die alsnog veel warmte doorlaat. Je zin om het opblaasbaar bubbelbad in te stappen is vanzelf een stuk lager omdat je hem eerst nog moet laten opwarmen. Zonde.

aqualuxproductjes1.jpg

4. Hoge bijkomende kosten

Hoewel de aankoopprijs van een opblaasbare variant laag is, zijn de maandelijkse energiekosten aanzienlijk. De temperatuur moet immers regelmatig worden bijgesteld gezien de zwakke isolatie. Bovendien heb je ook regelmatig kosten aan de aankoop van chloortabletten en niet-herbruikbare filters

Dankzij de energiezuinige opstelling van een echte Jacuzzi® vallen de maandelijkse energiekosten doorgaans goed mee. Daarbij geniet je wat het onderhoud betreft ook van heel wat financiële voordelen als je voor ons huismerk Aqua’lux kiest. 

5. Geïrriteerde huid door te veel chloor

Om het water van je bubbelbad proper te houden, wordt bij opblaasbare bubbelbaden chloor toegevoegd. Wellicht heb je zelf al gemerkt dat chloor een schadelijk effect heeft op je huid. 

Echte Jacuzzi’s® werken met een hoogtechnologisch filtersysteem waardoor er amper chloor nodig is om je water zuiver te houden. De gepatenteerde ClearRay Pro Active Oxygen technologie van Jacuzzi® gebruikt zowel UV-licht, als een ozonator om het water te reinigen van bacteriën.

De combinatie hiervan creëert actieve zuurstof in het water, waardoor je Jacuzzi® tot wel 3x beschermd is tegen 99% van de schadelijke bacteriën en pathogenen. Enkel een minieme chloorshock (enkele theelepeltjes) is nodig bij je wateronderhoud. Deze verdwijnt weer snel, dus bubbel je altijd chloorloos.

6. Broeihaard van bacteriën door stilstaand water

Wanneer je Jacuzzi® niet aanstaat, krijg je ‘stilstaand water’. De onzuiverheden komen aan de oppervlakte drijven en er vormt zich een biofilm of slijmlaag. Ideale levensomstandigheden voor bacteriën en ziektekiemen. 

Jacuzzi® verhindert dit natuurlijk proces door gebruik te maken van een constante 24-uren energiezuinige circulatie van het water d.m.v. een circulatiepomp. Daardoor wordt het voor bacteriën een stuk moeilijker om hun werk te doen. 

Of Jacuzzi® het enige merk is dat dit doet? Nee, maar in tegenstelling tot anderen zorgt Jacuzzi® wel voor circulatie bij de leidingen van de jets.

7. Sneller lekkages

Waar een echte Jacuzzi® stevig is, is een opblaasbare variant zeer gevoelig voor lekkages en scheuren. De levensduur van je bubbelbad is dan ook niet zo lang. Jammer als die je toch best wat geld heeft gekost. 

Wat kan helpen? Je opblaasbare variant niet in de zon plaatsen, huisdieren niet in de buurt laten komen en je bubbelbad opbergen bij stormweer. Maar wie doet dat écht?

Een echte Jacuzzi® is gemaakt van glasvezelversterkt polyester. De glasvezel wordt opgewerkt vanuit meerdere lagen, wat het materiaal zo stevig maakt. Bovendien heeft glasvezelversterkt polyester ook een isolerend effect, waardoor je temperatuur langdurig behouden blijft en je energiekosten verminderen.

j245-jacuzzi-spa-whirlpool-1024x683.jpg

8. Luid gezoem van motor

Het genot van een avondje bubbelen in je Jacuzzi® wordt al snel verstoord als deze veel lawaai maakt. Bij een opblaasbare variant heb je hier meer last van gezien de motor niet zo geïsoleerd is. 

Een echte Jacuzzi® hoor je amper. Zowel in stand-by stand als tijdens het gebruik van de jets is het volumeniveau bij Jacuzzi® beduidend lager dan bij andere merken. Zo praat je gezellig bij met je gezelschap. 

9. Slecht filtersysteem

Een opblaasbaar bubbelbad heeft niet zo’n uitgebreid filtersysteem als een echte Jacuzzi®. En dat terwijl er best veel viezigheid in komt. Je merkt het meteen aan het laagje vuil dat zich naar de oppervlakte begeeft wanneer er niemand gebruik maakt van het bubbelbad. 

Daardoor ben je genoodzaakt regelmatig het water te vervangen, wat een hele klus is. 

Met een echte Jacuzzi® maak je je daar geen zorgen meer om. Het filtersysteem is tegenwoordig zo ontworpen dat je er amper naar moet omkijken. Zo geniet je van proper water, elke Jacuzzi®-beurt opnieuw

jacuzzi-brothers-founders.jpeg

Er kan er maar één de echte zijn!

Opblaasbare bubbelbaden bevatten niet het comfort en de voordelen die we van echte Jacuzzi's® gewend zijn. Je zou dan ook nooit het label 'Jacuzzi'® mogen vinden op een opblaasbare variant, want het is een beschermde merknaam.  

Wanneer kies je wél voor een opblaasbare Jacuzzi®?

Ben je niet zo’n waterrat en wil je slechts enkele keren per jaar genieten van een goedkoop bubbelbad in je tuin? Dan is een opblaasbare whirlpool wél een goed idee. 

Je vult het plastic bad met water en krijgt er doorgaans ook een afdekkap bij om deze te beschermen tegen vallende bladeren en ander vuil wanneer je de spa niet gebruikt. 

Ga je voor een duurder model? Dan kan er vaak nog een soort van jet-systeem bij dat koud water of lucht in je opblaasbare whirlpool blaast.

Nieuw! Hanoluxueus inspiratiemagazine

Lees het inspiratiemagazine