Blog Waarom onze tuinmeubelen zo lang mooi blijven

Waarom onze tuinmeubelen zo lang mooi blijven

Dat we kwaliteit en duurzaamheid belangrijk vinden, had je wellicht al door. Alle merken waarmee we samenwerken doen dan ook dagelijks onderzoek naar de meest duurzame en weerbestendige materialen die garant staan voor jarenlange luxe. 

hanolux-manutti-tuinmeubelen-muyu.jpg

Gepubliceerd op 23 april 2022

Tuinmeubelen
dedon-close-up-tobacco-03.jpg

Visdraad en visnet materiaal

"Welke stof gaat jarenlang mee, is waterafstotend en toch zacht?"

Die vraag bracht Bobby Dekeyser, oprichter van Dedon, naar het eiland Cebu op de Filipijnen. Hij wilde er praten met de beste vissers aller tijde, want hun handgeweven visnetten zijn de beste op de markt. Dekeyser wilde de geheimen van de zee en de lucht kennen om die kennis te gebruiken in de ontwerpen van zijn weerbestendige tuinmeubels.

Dat ze bij Dedon de geweven techniek onder de knie hebben, voel je aan elk product. Dit maakt dat de stoffen waarmee ze werken uiterst weerbestendig en waterafstotend zijn en tegelijk zacht aanvoelen. Hun ongevoeligheid voor uv-licht maakt dat de producten van Dedon jarenlang hun kleur behouden. Naast Dedon, gebruiken ook Tribù, Manutti en Royal Botania deze techniek.

Vuil- en waterafstotende kussens en poefs

De merken die we in ons gamma hebben, pakken graag uit met hun poefjes en kussens. De stoffen die ze gebruiken zijn door en door gekleurd en behandeld met een vuil- en waterafstotende coating, dat maakt ze geschikt voor langdurig buitengebruik. De exclusievere stoffen worden gestikt met een speciaal garen, waardoor het water nauwelijks tot de vulling door kan dringen.

Door gebruik te maken van duurzame materialen kunnen je kussens en andere tuinaccessoires gedurende het zomerseizoen buiten blijven, maar dat hoeft niet. Wij raden aan om ze alsnog op te bergen of een beschermhoes te gebruiken.

poef-touch-manutti-hanolux-large.jpeg

Weerbestendige loungesets

Ook Tribù besteedt specifiek aandacht aan weerbestendige materialen. De Tribù Natal Alu sofa bijvoorbeeld kan makkelijk een regenbui weerstaan dankzij de ademende, waterafstotende vulling.

Een extra beschermhoes binnenin en de gepaste stikmaterialen zorgen ervoor dat water niet binnendringt. En dat is ook bij de Vis à Vis sofa en heel wat andere producten het geval.

natal-sofa-meridienne-tribu-hanolux.jpg
eettafel-suro-teak-tribu-hanolux.jpg

Teak als fundamenteel duurzaam materiaal

Teak, de sterkste van alle houtsoorten krijgt elk jaar opnieuw een prominente plaats in onze tuinmeubel collecties. De enorme stabiliteit, weerstand en aantrekkelijke kleur en structuur, maakt het onze favoriete materiaalsoort. 

Elk merk dat we in huis hebben gaat met teak in hun productie voor duurzaamheid, maar bij Royal Botania gaan ze nog een stapje verder. In 2011, richtte Royal Botania namelijk een plantage op waar ze door de jaren heen meer dan 250.000 teakbomen plantten. Zo zijn hun toekomstige generaties ook in staat om deze natuurlijke schat, Tectona Grandis, te oogsten en te waarderen. 

Dit duurzaam bedrijfsmodel baseert zich dus op regeneratieve bosgroei, waardoor Royal Botania de impact op het milieu beperkt. Precies daarom blijven wij steeds opnieuw voor dit tuinmeubel merk kiezen. 

Reinig je tuinmeubelen zelf

Wil jij jouw tuinmeubelen opfrissen en zomerklaar maken? Ontdek in deze twee blogartikels hoe je eraan begint en welke onderhoudsproducten je nodig hebt voor jouw tuinmeubels, of bekijk rechtstreeks alles wat je nodig hebt voor onderhoud  in onze webshop:

    Bezoek onze showroom

    De Hanolux showroom? Dat is 3.000 m² boordevol inspiratie voor jouw droomexterieur. 

    hanolux-tribu-2021-senja-detail.jpg

    Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's

    Ja, ik wil een topdeal