Blog Welke terrasverwarmer moet ik kiezen?

Welke terrasverwarmer moet ik kiezen?

De markt van terrasverwarmers is groter dan ooit. De standaard terrasverwarmers werken op elektriciteit, maar tegenwoordig zijn er ook al op gas of zelfs pellets. Welke terrasverwarming is nu de beste? En vooral, welke terrasverwarmer moet jij kiezen? 

terrasverwarming-heatscope-2.jpg

Gepubliceerd op 16 september 2022

Terrasverwarmer

Wat is een terrasverwarming?

Een terrasverwarming is - zoals de naam al doet vermoeden - een verwarming voor buiten, op je terras. Het is een stijlvolle warmtebron die buitenruimtes effici├źnt verwarmt. Zo geniet je het hele jaar door van het zalige buitenleven. 

Er bestaan terrasverwarmers die werken op gas of pellets en de klassieke modellen werken op elektriciteit of met infraroodstralen. Bij Hanolux hebben we ook daarin alleen het beste van de markt in huis, met geen of amper rood licht, in een energiezuinig ontwerp. 

Welke terrasverwarming de beste is? Dat hangt af van jouw situatie en wensen. Laat ons eerst even bekijken welke soorten terrasverwarming er zijn.

bromic-terrasverwarming-kopen-afdak.png

Welke soorten terrasverwarming bestaan er?

Terrasverwarmer op elektriciteit

Om een terrasverwarmer op elektriciteit buiten te installeren, heb je in principe alleen een stopcontact of stroomkabel(s) nodig. Maar er zijn nog meer voordelen aan een elektrische terrasverwarmer:

 • Qua verbruik gelijkwaardig of lager dan gasverwarmers
 • Verwarmen ook grotere ruimtes 
 • Geen irritant rode licht
 • Doorgaans goedkopere modellen
 • Meerdere toestellen gebruiken dankzij lage prijs = flexibiliteit
 • Vaak mogelijkheid tot dimmen
 • Hang je makkelijk op, waardoor je geen ruimte verliest of kies voor een mobiel optie

heatstrip-terrasverwarmer.jpg

Terrasverwarming op gas

Om een terrasverwarmer op gas te installeren heb je ofwel een gasaansluiting naar elke heater nodig, of je kiest voor een mobiele gasverwarmer met een aparte propaan gasfles als brandstof. De voordelen van een terrasverwarmer op gas?

 • Geeft je bij de meeste modellen een intense warmte. 
 • Ideaal voor grote terrassen, horeca of open ruimtes. 
 • Je hoeft geen rekening te houden met belasting van je elektriciteitsnetwerk of aanvullen van gasflessen, tenzij je voor de mobiele versie gaat.
 • Ook mobiele opties, je kan ÔÇśm dus opbergen.
terrasverwarming-bromic-gas.jpg

Andere soorten terrasverwarming

Naast gas en elektriciteit kun je jouw terras sinds kort ook verwarmen met pellets. Dat is beter voor het milieu dan gas en net zo gebruiksvriendelijk, maar ze geven doorgaans minder warmte af. 

heatsail-dome-terrasverwarming-kopen.jpg

Hoe ziet jouw tuin eruit?

Bij de keuze van de beste terrasverwarming voor jou, zijn er wel wat vragen die je kunnen sturen. Zo hangt de grootte en openheid van je terras af van je keuze. 

Heb jij een volledig open of halfgesloten terras? En welke deel van je terras moet de terrasverwarmer verwarmen? Gaat het om een lounge- of eetplek? En ook je warmtewensen spelen een rol. Kortom, je komt maar beter voorbereid op showroombezoek. 

Wil je ÔÇśt liever zelf uitpluizen?
Dan is deze blogpost interessant voor jou: 4 tips bij het kopen van een terrasverwarmer

Onze top 4 beste terrasverwarmers

bromic-terrasverwarming.png

Bromic terrasverwarmer

Een Bromic terrasverwarmer is de beste mix tussen design en rendement. Dankzij hun unieke technologie produceren ze amper rood licht, maar met een erg hoog rendement. Zo verbruik je minder voor meer warmte.

Populaire modellen zoals de Bromic Smart Heat tungsten en Bromic Platinum zijn beschikbaar in tal van wattages en kleuren. De nieuwe Bromic Eclipse is hun antwoord op een losstaande design terrasheater met verlichting.

Monteren aan het plafond is ook mogelijk met verschillende hoogtes en soorten stangen.

heatstrip-black-3200.jpg

Heatstrip terrasverwarmer

De Heatstrip kan een terras binnen 15 à 20 minuten opwarmen en de warmte is voelbaar tot een afstand van ongeveer 2.4 meter.

Deze terrasverwarming wordt veelal gebruikt bij overkappingen of windbeschermde terrassen, want de straling van Heatstrip is erg windgevoelig. Deze terrasverwarming kun je zowel aan het plafond of muur monteren.

Een groot voordeel is dat het door zijn vormgeving slechts weinig ruimte inneemt. Daarnaast geeft het door de unieke softglow technologie geen rood licht af. Je kan bij alle Heatstrips een optionele afstandsbediening met timerfunctie en app bediening verkrijgen.

terrasverwarming-heatscope-9.jpg

Heatscope terrasverwarming

De terrasverwarmers van Heatscope werken met infrarood verwarmingselementen, waardoor ze een groot verwarmingsbereik hebben. Infrarood verdeelt de warmte direct en grootschalig. 

Door het gebruik van twee infraroodkoolstof verwarmingselementen bereikt Heatscope met zijn producten een enorme energie-effici├źntie. Het bedrijf behaalde als eerste het label van de EG-richtlijnen in energiebesparing en het EG Eco Design 2020.

De terrasverwarmers worden gemonteerd aan plafonds en muren, onder overkappingen, aan parasols, tegen buitengevels, bij zwembaden, in verandaÔÇÖs, kantoren, werkplaatsen, enz. Kortom, overal!

heatsail-disk-piet-boon-terrasverwarmer-terrasverwarmer-dome-kopen-2.jpg

Heatsail terrasverwarming

De Belgische Heatsail terrasverwarmers zijn vervaardigd uit duurzame materialen en zijn bestand tegen alle weersinvloeden. Er bestaan een staande en een hangende versies voor aan plafonds en muren te bevestigen. Welke type je ook kiest, je hebt alle vrijheid om jouw eigen favoriete kleur te kiezen.

Bovenop een elegant design geven de terrasverwarmers van Heatsail ook een aangenaam licht. Eer is zelfs een optie tot verneveling bij de Heatsail Beem.

Monteer je de terrasverwarming graag aan jouw muur of dak of wil je toch liever een verplaatsbare terrasverwarming? Het is allemaal mogelijk.

Terrasverwarming kopen bij Hanolux

Laat je je graag begeleiden door onze experts? Kom dan voorbereid naar onze showroom:

 • Meet de eventuele plafondhoogte en breng de afmetingen mee.
 • Neem foto's of plannen van jouw terras, overkapping of bijgebouw.
 • Ken de specificaties van de eventueel voorziene elektriciteitskabels.

Dan gaan we samen op zoek gaan naar de beste terrasverwarmer voor jou.

­čĹë Wist je trouwens dat je zowat ons volledige heater assortiment kunt bekijken in onze showroom en dat je ook zelf het verschil kunt voelen? Zo maak je in alle rust jouw keuze. ­čśŐ 

Bekijk onze beste terrasverwarmer modellen

Open Zondag met BBQ demo's ԜǴŞĆ

Ja, ik kom langs