Blog Welke tuinmeubelen kiezen? Waar op letten, lees onze 4 tips

Welke tuinmeubelen kiezen? Waar op letten, lees onze 4 tips

Klaar voor een nieuw tuinset? Mooie tuinmeubelen geven je terras of tuin vaak een flinke upgrade. Ze kunnen een naadloze connectie zijn met je binnenruimte en een gevoel van ruimte en eenheid creëren.

Buitenmeubelen kunnen ook een flinke investering zijn, wij overlopen alvast 4 van onze tips om jou verder te helpen.

sandua-kobo-torsa-manutti-hanolux.jpg

Gepubliceerd op 29 april 2023

Tuinmeubelen

Hoeveel ruimte heb je op jouw terras?

Een tuin waarin je zowel een loungeset, als eettafel kwijt kan? Of toch een kleiner balkon waar je liever kiest voor een cosy sfeer. Jouw beschikbare ruimte heeft uiteraard altijd een impact op het soort en aantal buitenmeubelen dat je kan plaatsen.

Goed meten is dus zeker de boodschap! Je wilt uiteraard niet dat je je eetstoel niet ver genoeg van tafel kan schuiven wanneer je opstaat of dat er net geen plaats is voor een parasol op de plaats waar hij het meeste schaduw kan creëren.

Onze gouden tip: zet zeker je beschikbare ruimte niet helemaal vol! Zo kan je nog gemakkelijk bewegen tussen je meubels en zorg je voor een oase van rust.

Daarbovenop is het altijd leuk om ook rekening te houden met wat sfeerverlichting, bijzettafeltjes of decoratie voor de finishing touch.

terrasverwarming-heatsail-dome-2.jpg

Kies voor duurzame design tuinmeubelen

Net zoals bij binnen meubelen heb je bij tuinmeubels tal van keuzes qua prijsklasse en merken. Bij Hanolux kiezen we resoluut voor Belgische topmerken. Doorheen de jaren hebben onze merken de perfecte balans gevonden tussen design en comfort met uiteraard een uitzonderlijke levensduur.

Zo geniet jij nog vele jaren van jouw ideale tuinset in plaats van om de zoveel jaren nieuwe plastic stoelen te kopen. 

Duurzaam is ook: kiezen voor kwaliteit en lang genieten van jouw investering met lokale merken. Ons assortiment is tenslotte ook gemakkelijk combineerbaar, zo voelt alles als één geheel aan en breng je die heerlijke rust naar je exterieur.

manutti-sunrise-ambiance4-hanolux-kl.jpg

Simpel onderhoud

Kan mijn tuinset het hele jaar buiten blijven staan? Ja, natuurlijk!
Worden mijn tuinmeubelen dan nooit vuil? Nee, je tuinset zal zeker wel eens vuil worden. Net zoals je je wagen buiten laat staan en je af en toe naar de carwash gaat. zal je je tuinmeubelen ook moeten onderhouden.

Welke tuinmeubelen kunnen buiten blijven?

Niet veel zin in een onderhoudsintensief buitenmeubel? Wij ook niet, daarom kiezen we heel erg vaak voor tuinmeubels die gemakkelijk zijn in onderhoud of dit zelfs niet nodig hebben. 

De keuze van kussens en wevingen kan hier al erg belangrijk zijn. Zo zijn er ook tal van sets uit ons assortiment die comfortabel zitten zonder enkele kussens.

Wil je nog minder met je kussens sleuren tijdens de zomermaanden, kies dan voor een kwalitatieve hoes.

torsa-manutti-hanolux.jpg

Maak het plaatje compleet

Het zit hem in de details, jouw tuinmeubel set afwerken kan je buitenopstelling naar een nog hoger niveau tillen. Wij denken alvast aan buitentapijten zodat je ook comfortabel zonder schoenen kan loungen, sfeerverlichting om het ’s avonds gezellig te maken en natuurlijk speelse bijzettafels zodat iedereen plaats heeft om zijn drankje te zetten.

Bekijk al onze tuinaccessoires

Ga je liever nog een stapje verder; design terrasverwarmers kunnen je zomeravonden nog meer verlengen zodat je nog meer kan genieten van je nieuwe tuinset.

bromic-terrasverwarmer-project-2.jpg

Bonus tip!

Zie je door het bos de bomen niet meer? Wij helpen je graag verder met ons team in-huis vormgevers. Kom langs en laat je inspireren door onze 3.000 m² en we maken graag een plan voor jou op maat in onze Studio outdoor living.

Werken binnen een vooropgesteld concept of moodboard, samen me je architect langskomen? Wij creëren samen met jou je eigen oase van rust, gewoon bij je thuis.

Bekijk ons assortiment tuinmeubelen

Nieuw! Hanoluxueus inspiratiemagazine

Lees het inspiratiemagazine