Blog Branders en technieken barbecues

Branders en technieken barbecues

824198-c-presssection-13-08-06-set02-summit-pizza-ke-0090-1.jpg

Gepubliceerd op 21 mei 2014

Barbecue

Kwalitatief hoogwaardige barbecues met hun unieke design zijn uiterst functioneel, een ware verrijking voor elk terras. Zowat alles dat u normaal gezien binnen doet op uw kookfornuis en in uw oven is nu mogelijk buiten op het terras. Bakken, braden, roosteren, koken, roken ...  Alles kan!

Geëmailleerd gietijzeren grillroosters

Grandhall-grillrooster1

De geëmailleerd gietijzeren grillroosters zijn perfect om te grillen. Deze techniek van direct koken is de traditionele manier van barbecuen. Het eten wordt direct op het rooster of op de plaat bereid met het deksel open. Het kookoppervlak is zeer duurzaam en zorgt daardoor ook voor een mooi grillpatroon.

De bakplaat

GrandHall-geemailleerd-gietzijzeren-grillroosterOp de bakplaat kan u ook gewoon bakken zoals in een pan. Heerlijk om bijv. 's morgens buiten te ontbijten: u hoeft niet meer naar binnen om op uw fornuis een ei of een pannenkoek te bakken! Hiervoor gebruikt u de vlakke zijde van de bakplaat. Op de geribbelde zijde kan u uw vlees mooi grillen zoals in uw grillpan, of vlees waaruit veel vet vrijkomt hierop bakken. Ook kleine voedingswaren zoals groenten of scampis legt u zo op de bakplaat.

DE  BRANDERS

Bij de meeste gasbarbecues kunnen de branders afzonderlijk gebruikt worden. Als u bijv. het deksel dichtklapt, de branders onderaan uitzet en de branders aan de zijkanten aanzet, kan u uw vlees perfect garen. Deze techniek van indirect koken is vergelijkbaar met het effect van een oven: doordat het deksel dicht is wordt het eten immers langs alle kanten verwarmd. Als alternatief kan het eten ook op het warmhoudrooster geplaatst worden.

Zijbrander

GrandHall-Gasbarbecue-Maxim-GTI-Island-set-detail-150x150

De zijbrander(s) zorgen ervoor dat u niet naar binnen moet voor het bereiden van bijgerechten en sauzen.

Achterbrander

Grandhall-Elite-GTI4-detail3-150x150De achterbrander zorgt voor een optimale rotisserie. Rotisserie is een manier van koken waarbij het vlees aan een braadspies wordt geregen en boven de warmte wordt rondgedraaid. Er zijn geen vaste regels voor rotisserie: u kunt de indirecte kookmethode gebruiken, de achterbrander, of een combinatie van beide. Om goudbruine perfectie te bereiken raden wij aan om gedurende 80% van de kooktijd de indirecte methode te gebruiken en om de laatste 20% af te ronden met de achterbrander.

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's

Ja, ik wil een topdeal