Een lekkere chocoladetaart of blueberry muffin kan er altijd wel in, maar af en toe heb je in de zomer ook eens zin in iets fris. Volgende eenvoudige receptjes voor frisse zomerse desserts doen je zeker watertanden!
1. Originele vruchtensalade met exotisch fruit
Wat heb je nodig voor 6 porties?
- 1 mango
- 1 ananas
- 2 kiwi's
- 3 passievruchten
- 1 limoen, uitgeperst
- 1 el honing
Hoe ga je te werk?Schil de mango, verwijder de pit en snijd de vrucht in de lengte in partjes. Schil vervolgens de ananas en snijd in partjes. Meng de ananas met de mango. Schil tenslotte ook de kiwi's en snijd ze in blokjes. Meng de kiwi met de mango en de ananas. Nu kan je aan de passiesaus beginnen. Snijd de passievruchten in twee, leg de zaden in een zeef. Houd het sap apart.Voeg vervolgens aan het passievruchtensap het limoensap en de honing toe. Je saus is klaar! Voeg ze toe aan het fruit en serveer! Om de fruitsalade te pimpen, kan je ook een bolletje vanille ijs toevoegen.
2. Lekkere mascarpone van rode vruchten
Wat heb je nodig voor 6 porties?
- 400 gr rode bessen (een paar mooie trosjes voor garnering bewaren)
- 2 volle eetlepels poedersuiker
- 400 gr mascarpone
- 200 ml slagroom
- 2 + 1 zakjes vanillesuiker
- 1 theelepel vanille essence
- 4 eetlepels volle melk
Hoe ga je te werk? Maak de rode bessen schoon met water en doe ze in een kom. Bestrooi ze met poedersuiker en meng voorzichtig. Laat dit mengsel zo'n 20 minuten trekken. Sla vervolgens slagroom met 1 pakje vanillesuiker stijf. Meng in een andere kom mascarpone met melk, 2 pakjes vanillesuiker en vanille essence. Tenslotte meng je voorzichtig de besjes, slagroom en mascarponecrème en strijk je dit mengsel glad. Versier je dessertje met rode besjes voor een leuke afwerking.
3. Frisse kwark met citroen
Wat heb je nodig voor 6 porties?
- Het sap van 2-3 citroenen
- suiker naar smaak
- 500 gr magere kwark
Hoe ga je te werk? Meng de suiker met het citroensap tot de suiker opgelost is. Schep de kwark er vervolgens doorheen met een elektrische mixer en meng tot het een romig geheel wordt. Laat afkoelen in de ijskast.