Blog Kubb, een spel voor de hele familie

Kubb, een spel voor de hele familie

kubb-600x600.jpg

Gepubliceerd op 18 juli 2012

Tuinmeubelen
Barbecue

Nu even tijd voor iets anders: Quality time! Het is niet altijd even eenvoudig om buitenactiviteiten te plannen in familieverband waarmee iedereen even gelukkig is. Denk maar aan de eigen tuin. Ontbreekt het jullie soms ook aan inspiratie? Oké, het zwembad en aanverwanten buiten beschouwing latend is het voor velen onder ons geen gemakkelijke klus om heel de bende gemotiveerd te houden voor een gezellige namiddag met de hele familie. Hierbij een aantal mogelijkheden om komaf te maken met dit probleem.

Kubb, een spel voor iedereen. Elk familielid is er bij gebaat. Het zorgt voor een hechtere band en natuurlijk vergeten we hierbij ook de lichaamsbeweging niet. Gooi al die vooroordelen over gezelschapsspelen overboord en maak je klaar voor Kubb.

Maar wat is Kubb nu eigenlijk? Het spel is afkomstig uit Zweden. Kubb wordt buiten gespeeld en het heeft als doel de houten blokken omver te gooien met houten stokken. Om het spel te winnen moet de koning van het andere team omver worden gegooid. Iedereen kan meespelen. De grootte van het veld is afhankelijk van het aantal mensen dat meespeelt. Zorg voor een vlakke ondergrond, dit spel kan ook worden gespeeld op het strand. Na het samenstellen van de teams is het aan te raden om eerst nog even de spelregels door te nemen. Het is de bedoeling dat alle kubb’s van de tegenpartij worden veroverd waarna de koning dient te worden geraakt. Hier vind je de spelregels voor een onvergetelijke namiddag met de ganse familie.

Nieuw! Hanoluxueus inspiratiemagazine

Lees het inspiratiemagazine