Blog Tuinmeubel trends 2024, zo pak jij je tuin deze zomer aan

Tuinmeubel trends 2024, zo pak jij je tuin deze zomer aan

Ben jij nieuwsgierig waarmee je dit jaar scoort in eigen tuin? De tuinmeubel trends voor 2024 zijn bepaald en wij sommen de laatste trends graag voor je op. In het algemeen is de mode op vlak van tuinmeubilair eerder stabiel. En gelukkig maar, want die nieuwe tuinset mag nog wel enkele jaren meegaan! 

Organische vormen, diepneutrale kleuren en teakhout blijven graag geziene keuzes in de outdoor living wereld. Een opvallende nieuwkomer is Mortex®

lounge-mambo-hanolux-royal-botania-turnhout.jpg

Gepubliceerd op 24 februari 2024

Tuinmeubelen

8 Tuinmeubel trends die je tuin doen opleven

1. Zachte, ronde vormen

Zachte ronde vormen zijn dé buitentrend als het op tuinmeubelen aankomt. De Ukiyo collectie van Tribù weerspiegelt perfect wat we bedoelen. 

Ontwerpster Monica Armani raakte voor deze collectie geïnspireerd door de traditionele Japanse cultuur en verwerkte in al haar ontwerpen gebogen lijnen die doen denken aan penseelstreken uit het Japanse schrift. Nauwkeurig en vluchtig tegelijk. 

 Benieuwd naar meer van Tribù's wonderbaarlijke collecties? 
 

Ontdek Tribù

  

Trek die ronde vormen door in al je tuinmeubelen en maak er een passend geheel van. Van ruime tuintafels, stoelen en loungesets tot zelfs bijzettafels en krukken, de ronde vormen komen werkelijk overal terug

Ken je trouwens onze laatste nieuwkomer Wünder al? Die is helemaal mee met de tuinmeubel trend van afgeronde vormen. Een mooi voorbeeld hiervan is design picknicktafel The Circle.

ukiyo-tribu-tuinmeubelen-hanolux.png

Onze Wünder collecties

2. Natuurlijke materialen als teakhout en Mortex®

senja-loungestoel-tribu-hanolux.jpeg

Het liefst zijn de ronde vormen gesneden uit teak hout. Inderdaad, ook dit jaar steekt teak er met kop en schouders bovenuit. 

Meer nog, waar het enkele jaren geleden nog houten accenten waren, denken ontwerpers nu meer na over het volledige gebruik van de teakplank. Zo vervaardigen ze volledige tuinsets in hout, maar ook houten ligstoelen zijn een trend zijn een weerkerende trend.
 

Hoe onderhoud ik mijn teakhouten tuinmeubelen?

Opvallende nieuwkomer Mortex®

Beton en natuursteen blijven op hun beurt terugkeren als topfavorieten op vlak van materiaalkeuze. Een opvallende nieuwkomer is Mortex®. Het decoratieve pleister op
basis van kalk en cement wordt naast op wanden, vloeren en badkamermeubels steeds vaker gebruikt als tuinmeubelmateriaal. En wij zijn fan!

bymi-mortex-tuintafel-hanolux-4.jpg

3. Comfort in alle vormen en maten

Dikkere kussens, hogere rugleuningen en zeemzachte stoffen. Hoe comfortabeler, hoe liever. Hiermee gunnen de designers van onze Belgische topmerken je deze zomer nog meer luxe en ontspanning. 

Onze favoriet in alle knusse 2024 tuindesigns komt van Royal Botania. De Mambo collectie is Royal Botania's oplossing voor de harde dimensies van het nine-to-five leven en onze eindeloze to-do lijstjes. Zachte rondingen, warm hout en luxueuze, pluche kussens lonken verleidelijk om plaats te nemen, te ontspannen en de tijd ongestoord te laten voorbijglijden.

  

Download de collectiefolder van Royal Botania

zenhit-teak-sofa-royal-botania-hanolux.png
styletto-55-dining-chair-hanolux-royal-botania.jpg
styletto-lounge-hanolux-royal-botania.jpg
strappy-55-dining-chairs-hanolux-royal-botania.jpg
hanolux-royal-botaniazenhit-lounge.jpg
zenhit-77-low-chairs-hanolux-royal-botania.jpg
royal-botania-hanolux-desert-view-detail-organix.jpg
organix-lounge-3-hanolux-royal-botania.jpg
ninix-60t-relax-chair-ninix-footrest-hanolux-royal-botania.jpg
ninix-lounge-hanolux-royal-botania.jpg
royal-botania-parasol-tuinmeubelen-1.jpg

4. Onderhoudsvriendelijk tuinmeubilair met kunststof en keramiek

Tuinmeubelen moeten mooi zijn én onderhoudsvriendelijk”, zeggen designers steeds meer. Een buitentrend die precies ook één van de redenen is dat wij steevast kiezen voor Belgische merken.

Ze werken met kunststofvezels die ze zelf ontwikkelden, maar die niet de typerende plastic feel hebben. Ze ogen tactiel en warm - en voelen ook zo aan. Benieuwd? Kom het zelf ontdekken tijdens je bezoek aan onze showroom! 

 

Maak een afspraak voor advies op maat

 

Ook op vlak van tuintafels wordt er steeds meer nagedacht over esthetisch en toch onderhoudsvriendelijk materiaal. Zo komen er meer monochrome keramische oplossingen of tafelbladen uit imitatiemarmer, en dit met verschillende prints. 

Denk maar aan de Torsa collectie van Manutti. Wijnvlekken, olijfolie en koffiekringen verwijder je eenvoudig met een natte doek. Pure Belgische luxe.

torsa-nero-manutti-hanolux.jpg

5. Tapijt voor buiten, bestand tegen regen en zonlicht

nubo-manutti-outdoor-hanolux-tuinmeubelen.jpg

Nog een opvallende tuinmeubel trend voor 2024 is tapijt. Daar mag dit jaar meer mee gespeeld worden. 

Denk aan meerdere tapijten in verschillende formaten naast elkaar leggen of zelfs over elkaar! Zowel ronde, vierkante én organische vormen komen aan bod. 

Het speelse tapijt van Manutti, Nubo, voldoet hier perfect aan. Bovendien lijkt het zowel op vlak van lichtinval, vorm en kleur bij elke blik lijkt te veranderen. Je buitenruimte naar een hoger niveau tillen, doe je hiermee. Zoveel is zeker. 

  

Bekijk al onze tuinaccessoires

Onze buitentapijten

6. Diepneutrale kleuren

Neutrale kleuren zijn ook dit jaar weer alomtegenwoordig. De rust, elegantie en luxe die ze uitstralen matchen nu eenmaal perfect met het relaxerende effect dat de ontwerpers willen bereiken. Verwacht je dus maar aan zand- en grijstinten met een zacht gekleurde ondertoon in roze, geel en blauw of groen

De nieuwe okertinten van vorig jaar zijn nog steeds aanwezig, maar worden iets dieper en rijker van kleur met een bruine ondertoon. Een tuinmeubel trend die wij hier bij Hanolux zeer warm blijven onthalen. 

Een fleurige nieuwkomer in zowel interieur als exterieur is blauw. In allerlei tinten zien we deze kleur verschijnen.Een gedurfde keuze, of past deze helemaal binnen jouw smakenpalet?

7. Refurbishing en recyclage

Old is the new new

Materiaal recycleren en refurbishen is ook dit jaar een buitentrend. En we hopen stiekem een blijvende. 

We hebben in onze showroom onder andere een collectie van bloempotten die nieuw leven geven aan asfaltdek en de Paju tapijten gemaakt van oude PET-flessen. Prachtig, toch? 

Een ander mooi voorbeeld zijn de decoratieve Gobi manden van Tribù, die het creatieve team produceert van gerecycleerde garen uit hun productieproces. 

Side note: de kleur van deze stijlvolle opbergmanden kan hierdoor weleens veranderen. De manden worden bovendien enkel geproduceerd wanneer er geschikte overschotten voorhanden zijn. Prachtig én exclusief, dus! 

gobi-mand-tribu-hanolux.jpeg

Download Tribù's collectiefolder

Wil je de meest recente Tribù collectie in z'n geheel bekijken? Maak je klaar voor heel wat inspiratie via deze gratis download. 

ukiyo-tribu-salontafel-hanolux.jpeg

8. Bouclé stof, terug van weggeweest

Bouclé stof, de stof met een aaibaar teddy-gehalte, is helemaal terug van weggeweest. De speciale weeftechniek waarbij de ene draad wat minder gespannen staat dan de andere, veroorzaakt kleine lusjes. Dat geeft Bouclé een zachte en toch stoere uitstraling. 

Deze stof is in het interieur al een hele tijd terug in, maar nu mag de veelzijdige stof ook naar buiten toe doorgetrokken worden. Fantastisch nieuws, vinden wij dat. 

Wil jij ook tuinmeubelen gemaakt van Bouclé? Dan heb je geluk! Bouclé zit uitgebreid verwerkt in ons kleurenpalet van 2024. 

Kom langs in onze showroom, kies je favoriete collectie uit en ga samen met ons aan tafel zitten voor de meest trendy kleuren en stoffen. 

 

Maak een afspraak

Bezoek onze showroom

De Hanolux showroom? Dat is 3.000 m² boordevol inspiratie voor jouw droomexterieur. 

hanolux-tribu-2021-senja-detail.jpg

Een greep uit onze reviews

Wij streven altijd naar een topervaring voor onze klanten, van een warm onthaal tot kwaliteitsvolle naservice. Benieuwd naar hun meningen? Je leest ze via de onderstaande knop. 
 

Bekijk alle recensies

Dikke proficiat met jullie prachtige zaak, die reeds 50 jaar bestaat! Top meubelen, maar vooral top medewerkers. Super enthousiaste eerlijke begeleiding in het maken van de beste keuze! Met speciale dank aan Gerda!

Catherine B.

Zeer vakkundige uitleg en goede service. Verschillende IR-CABINES mogen uittesten en dit maakt het kiezen tussen verschillende types gemakkelijker.

J. Langens

Supermooie winkel en goede uitleg! Super tevreden

R. Jacobs

Correcte levering met zelfs een extra service 👌

vriendelijke mensen, waar je blij van wordt 👍

C. M. Jassens - Schmitt

Ik ben erg tevreden over de producten voor de jacuzzi. Ik bestel ze online. De service na verkoop is zeer goed.

J. Bijnens

Dikke proficiat met jullie prachtige zaak, die reeds 50 jaar bestaat! Top meubelen, maar vooral top medewerkers. Super enthousiaste eerlijke begeleiding in het maken van de beste keuze! Met speciale dank aan Gerda!

Catherine B.

Zeer vakkundige uitleg en goede service. Verschillende IR-CABINES mogen uittesten en dit maakt het kiezen tussen verschillende types gemakkelijker.

J. Langens

Supermooie winkel en goede uitleg! Super tevreden

R. Jacobs

Correcte levering met zelfs een extra service 👌

vriendelijke mensen, waar je blij van wordt 👍

C. M. Jassens - Schmitt

Ik ben erg tevreden over de producten voor de jacuzzi. Ik bestel ze online. De service na verkoop is zeer goed.

J. Bijnens

Open Zondag met zomerbar en BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs