Open zondag - 25 februari 🎉

Ja, ik kom langs
bromic-terrasverwarming-kopen-afdak.png

Wat is de beste plaats voor een terrasverwarmer?

Waar hang je nu het beste jouw elektrische terrasverwarmer of heater op gas? Voor een optimaal rendement van infraroodstralers is de plaatsing essentieel. Wij leggen jou graag de beste posities uit.

Gepubliceerd op 07 januari 2023

hanolux-sq.jpg Geschreven door Hanolux

  Er is geen algemeen antwoord dat voor iedereen van toepassing is. Terrasverwarmers werken met stralingswarmte. Je kan dit vergelijken met de warmte die je voelt van de zon. Hetgeen je wilt verwarmen wordt hierdoor belangrijk, je gaat namelijk gericht gaan verwarmen. Hierdoor is je buitenverwarming ook erg energiezuinig.

  Meer weten over wat terrasverwarming anders maakt dan normale verwarming, lees er hier alles over:


  Wat maakt terrasverwarming anders dan normale verwarming?

  Waar hang ik mijn terrasverwarmer het beste?

  Elke terras of overkapping is anders, maar indien mogelijk hang je jouw heater het beste aan het plafond.

  Hier zijn enkele leuke voordelen bij:

  • De warmte krijgt een optimale spreiding en rendement
  • Boven een tafel kan je deze in het midden hangen, zo hebben jij en je gasten het even warm langs elke kant van de tafel (zie onderstaande diagram)
  heatstrip-stralen.jpg

  Natuurlijk heeft niet iedereen de mogelijkheid om zijn terrasverwarmer op te hangen. Pendelende vrijstaande heaters zoals onder meer de Bromic Eclipse en Heatsail Dome bieden dan een uitkomst.

  Leuk is ook dat je deze kunt verrijden. Zo kan je hem gemakkelijk verplaatsen tussen je eettafel en loungeset.

  De hoogte van je plafond

  Let bij het ophangen van terrasverwarmers ook op de hoogte van jouw plafond, bij gemiddelde plafonds rond de 2,4 m geraak je doorgaans weg met een gemiddelde wattage van +/- 3000 Watt.

  Heb je een hoger plafond, wil je tijdens nog koudere temperaturen buiten vertoeven of heb je een erg open terras. Dan is het verhogen van de wattage nodig of kan je ook werken met meerdere toestellen.

  De meeste van onze modellen kan je ook dimmen, dus je zal niet constant de volledig wattage moeten gebruiken. Leuk als het buiten frisser wordt en je niet meteen onder een snikhete lamp wilt zitten.

  4 tips bij het kopen van een terrasverwarmer, waar op letten?

  Wat als ik geen terrasverwarmer kan ophangen aan het plafond?

  Montage aan de muur is ook altijd mogelijk, je kan al onze modellen ook kantelen. Zo kun je zelf jouw hoek afstellen.

  Bij sommige scenario’s is dit zelfs de beste optie, bijvoorbeeld bij loungesets die tegen de muur staan. Voornamelijk wanneer je een windgevoelig terras hebt.

  Je kan de infraroodstraler zo dichter bij de lounge hangen waardoor de te overbruggen afstand minder is. Hierdoor kan je ook kiezen voor een model met minder wattage.

  Conclusie over de positie van een terrasverwarmer

  Aan het plafond geeft altijd een goed resultaat, tenzij er een erg hoog of open terras is. Bij deze laatste kunnen we gaan compenseren met meer wattage, meer heaters en modellen die niet zo windgevoelig zijn.

  Bij veel terrassen is dit echter niet mogelijk, daarom is een plaatsing aan de muur of als vrijstaande heater ook vaak een erg goed alternatief. Bij bepaalde situaties is dit zelfs de beste optie.

  Je hoort het al, alles hangt af van jouw unieke situatie en hoe warm je het graag wilt hebben. Ook een combinatie van plafond en muur behoort tot de opties. We letten hier ook graag op het esthetische element. Zo wordt alles mooi een geheel met jouw buitenopstelling.

  Kom gerust langs in onze showroom voor vrijblijvend advies op maat. Je kan er trouwens al onze modellen zelf testen en het verschil qua warmte voelen.

  Kies je dan uiteindelijk voor een plafond montage, aan de muur, vrijstaand of als inbouw? Je bent dan alvast zeker van de juiste keuze.

  terrasverwarming-bromic-9.jpg

  Showroom Hanolux

  3000m² aan inspiratie