Blog Betrek je kinderen bij je zomerfeest

Betrek je kinderen bij je zomerfeest

kinderfeestje-600x600.jpg

Gepubliceerd op 16 augustus 2012

Tuinmeubelen
Barbecue

Wanneer je een zomerfeest voor je kinderen plant, kan het soms gemakkelijk zijn om gewoon de familie uit te nodigen, wat hapjes te voorzien en een taart te kopen. Heel veel kinderen willen echter iets speciaals en het is niet gemakkelijk je kleine bengels altijd tevreden te stellen. Erachter komen wat je kind écht wilt, is alvast de eerste stap. Daarna kan je samen met je kroost de handen in elkaar slaan om er een onvergetelijke ervaring van te maken.

Het thema van het feestje is vaak het eerste wat je moet bepalen voor je aan de voorbereidingen begint. Dit is ook de beslissing waar de mening van je kind er het meest toe doet. Zelfs als je denkt je kind goed te kennen, kan het aanbieden van de keuze je kind het gevoel geven betrokken te zijn. Bovendien krijg je een extra bevestiging en ben je zeker dat je in de goede richting zit met de planning van het feest.

Eens je je thema hebt bepaald, wordt de rest van de organisatie een pak makkelijker. De uitnodigingen en versieringen kan je nu op dit thema afstemmen. Naargelang het thema worden je keuzes voor de inkleding misschien zelfs bepaald door wat er voorradig is in de winkel. Vind je toch niet wat je zoekt (of is het thema iets te specifiek), dan kan een zoektocht op internet normaal gezien je probleem alsnog oplossen. Allicht is er ooit al wel iemand geweest die rond hetzelfde thema een feestje heeft georganiseerd en kan je uit zijn/haar opmerkingen en tips de nodige inspiratie halen.

Het eten hoeft niet altijd in het thema te passen, maar toch kan het ook hier interessant én vooral verrassend zijn om je kind hiervoor te raadplegen. Controleer of je beoogde menu aan zijn/haar wensen voldoet en ga anders samen op zoek naar een geschikt recept. Is het misschien zelfs niet leuk om samen de keuken in te kruipen om de hapjes te bereiden? Kinderen staan vaak te springen om te mogen helpen bij het maken van het beslag of het versieren van de taart.

kinderfeestje-600x600

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's

Ja, ik wil een topdeal