Directe grillmethode
Of uw barbecue nu werkt op houtskool, gas of elektriciteit, met de directe grillmethode kunt u snel vlees- en visgerechten bereiden door ze op gelijkmatige temperatuur op het gehele grillrooster te grillen.
Deze methode is met name geschikt voor gerechten die niet langer dan 25 minuten gegrild hoeven te worden, zoals worsten, garnalen, hamburgers of groentespiesen. U kunt meteen aan de slag met uw receptenboek.

Gepubliceerd op 07 juni 2016 door

Gert van Hanolux - Master of Barbecues
Directe grillmethode met een houtskoolbarbecue
De briketten moeten gelijkmatig verdeeld worden over het hele onderrooster en direct onder de gerechten geplaatst worden. Bij het grillen wordt de deksel gesloten om steekvlammen en uitdroging te voorkomen. U hoeft uw gerecht slechts eenmaal om te keren. Zo worden uw gerechten gegrild in een gelijkmatige warmte die alle natuurlijke smaken bewaart.
Directe grillmethode met een gasbarbecue
Met de directe grillmethode grilt u het vlees of de vis door hun natuurlijke sappen te bewaren, en bereidt u malse en smakelijke gerechten. U hoeft de gerechten alleen maar boven de warmtebron te plaatsen (direct op het grillrooster). Wanneer de sappen van uw gerechten op de Flavorizer-staven, die hiervoor speciaal ontwikkeld zijn, druipen, dan verdampen deze. De hierdoor ontstane rook geven uw gerecht een onweerstaanbare smaak.Directe grillmethode met een elektrische barbecue
Om de directe grillmethode met een elektrische barbecue van Weber uit te voeren, hoeft u de gerechten alleen maar boven de warmtebron te plaatsen en de temperatuur aan te passen aan de gerechten.
Meer over de auteur van deze blog 👇
Op zoek naar een kwalitatieve barbecue? Gert is jouw man! Met zijn 18 jaar ervaring bij Hanolux adviseert hij je zonder twijfel.
Een BBQ voor de echte liefhebber? Laat je rondleiden in onze barbecue-afdeling met ook tal van BBQ-accessoires. Wist je dat Gert al 32 jaar een hevige Rode Duivels fan is? Go België!