Fingerfood

Geschreven door:
Hanolux

Granita van watermeloen met serranoham

benodigdheden:  voor 6 personen

  • ¼ watermeloen
  • 3 plakjes serranoham
  • 10tal blaadjes basilicum
bereiding
  1. Haal met een meloenlepeltje 6 bolletjes uit het stuk watermeloen
  2. Mix de rest van het vruchtvlees en giet het door een zeef om de pitten er uit te halen
  3. Het sap mag als volgt 4 uur in de vriezer, let op: elk uur omroeren zodat er geen blok ijs wordt gevormd.
  1. Snijd de ham in twee in de lengte, wikkel deze rond de meloen en steek er een prikkertje door.
  2. Vul zes kleine glaasjes met granita.
  3. Verdeel hierover versnipperde basilicum en en bolletje meloen met ham.
 

 

Gazpacho

benodigdheden: voor 4 personen

  • 100 gr wit brood, 20 minuten geweekt in koud water
  • 1kg rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 rijpe rode peper en een groene peper, zonder pitten en in blokjes gesneden

  • 1 kleine komkommer, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 teentjes look, geplet
  • 150 ml olijfolie
  • 2 eetlepels sherry azijn
  • zout, naar eigen smaak
Bereiding
  1. Meng de tomaten, pepers en komkommer samen met de look en de olijfolie en mix het geheel.
  2. Wring het brood zachtjes uit, breek het in stukken en voeg bij het geheel. Mix opnieuw tot een gladde je massa hebt.
  3. Haal de massa door een roerzeef en zet de soep in de koelkast tot ze voldoende fris is.
 

Als garnituur kan je in blokjes gesneden zwarte olijven gebruiken. Een hard gekookt eitje of stukjes komkommer, munt, peterselie of pijpajuin zijn ook geschikt. Serveren maar!

 

 

Yoghurt dipsausje met munt

Benodigdheden

  • 200 ml yoghurt
  • 1 à 2 handjesvol muntblaadjes
  • 200 gr verse erwten
  • 100 gr ver geraspte parmezaanse kaas
  • het sap van ½ citroen
  • zout & peper
 

Empty-the-fridge-Munt-raita Bereiding

Mix gedurende een halve minuut de yoghurt met de munt, voeg de erwtjes en de kaas toe en mix het geheel nogmaals.

Voeg zout en peper toe en het sap van de citroen. Meng het geheel goed door elkaar en je dipsaus is klaar!

Deze groeten zijn een aanrader: babyworteltjes, laat een stuk van het groen aan de wortel, dat oogt mooi. Radijzen, ook hier is een stengeltje niet alleen mooi maar ook handig om te eten. Romeinse sla is ook mogelijk, zo ook rauwe asperges en selder. Uiteraard ook de groeten waar je zelf mee wil experimenteren.