Blog Gebraad van Chateaubriand

Gebraad van Chateaubriand

chateaubriand-600x600.jpg

Gepubliceerd op 16 augustus 2012

BBQ Recepten

Benodigdheden

  • 1 gebraad van chateaubriand
  • 2 eetlepels gemalen peper
  • 2 eetlepels gemalen zout
  • 2 eetlepels vers gesneden rozemarijn
  • Olijfolie
Bereidingswijze

1. 12 tot 24 uren voor het bakken: maak het gebraad schoon en klop droog. Wrijf het gebraad in met veel olijfolie en kruid met peper, zout en rozemarijn. Leg het gebraad in een glazen kom en dek af met een plastic folie; zet in de koelkast. Opgelet: Zorg er voor dat het vlees op kamertemperatuur is alvorens het te bakken.

2. Verwarm de barbecue gedurende 10-15 minuten op de hoogste stand. Verminder dan de temperatuur naar medium, klaar voor het indirect bakken. Borstel het gebraad rek in met olijfolie. Plaats het gebraad op het ribbetjes- en gebraadrek en laat gedurende minstens 1 uur goed doorbakken op 150° C. Draai na circa 30 minuten het gebraad om, zodat het aan beide zijden gelijk kan bakken. De grootte van het gebraad zal de baktijd beïnvloeden. Bak tot het gebraad een interne temperatuur heeft van +/- 60° C.

3. Haal het gebraad van de grill en laat rusten op een bord. Dek af met plastiek folie en een handdoek. Laat het gebraad op deze wijze gedurende 15 minuten tot rust komen alvorens het te versnijden.  Serveer met je favoriete saus of bijgerecht. Smakelijk!

Open Zondag met BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs