Blog Kan ik mijn Jacuzzi® opwarmen met zonnepanelen in België ?

Kan ik mijn Jacuzzi® opwarmen met zonnepanelen in België ?

Ja. Van zodra je zonnepanelen zijn aangesloten op je elektriciteitsnet, kun je jouw Jacuzzi® verwarmen met de energie die je daarmee opwekt. Maar eigenlijk zijn zonnepanelen meer een voordeel voor je circulatiepomp dan voor het verwarmen. We gaan er dieper op in!

smarttub-collection-spotlight-jacuzzi-hanolux.webp

Gepubliceerd op 11 september 2022

Jacuzzi
Zwemspa

Waarom verbruikt een Jacuzzi® in België zoveel energie?

Omdat een Jacuzzi® altijd op temperatuur moet blijven en ingebouwde massagejets heeft die de ervaring verrijken, kost het gebruik best wat stroom. Ons wisselend klimaat helpt daar niet echt bij, natuurlijk. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om de kosten voor die hoeveelheid stroom te beperken. Buiten kiezen voor een kwalitatieve spa met goede isolatie, zijn zonnepanelen zijn daar een goed voorbeeld van. Wil je meer tips rond het besparen van energie met je spa? Klik dan zeker even door.
 

Ja, ik wil energie besparen

Hoeveel energie verbruikt een Jacuzzi® precies en wat kost dat?

Hoeveel energie jouw spa verbruikt, hangt af van een aantal factoren, zoals: de grootte van de spa, de isolatie, de waterinhoud, maar ook hoe vaak je hem gebruikt, hoe je ermee omgaat, wat de omgevingstemperatuur is en hoe warm je het water wenst te hebben.

Ook het klimaat heeft een impact. Zo vraagt het warm houden van het water in je Jacuzzi® in de winter veel meer energie dan in de zomer. Gelukkig wonen we in België en Nederland in een gematigd klimaat. Wel is er ook een verschil tussen dagelijks gebruik vs. wekelijks of maandelijks. Ook hebben de afspraken met jouw specifieke energieleverancier uiteraard een impact.

Als we uitgaan van een gebruik van 3 keer per week, kost een spa uit ons Jacuzzi® assortiment je gemiddeld €1,30 per dag aan energie.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor opwarmen van Jacuzzi®?

Hoe vaker je de Jacuzzi® gebruikt, hoe meer energie er nodig is. Dat klinkt logisch, toch? 

Wanneer we uitgaan van een gemiddelde energieverbruik van 2100 kWh per jaar voor je spa, en je weet dat een zonnepaneel gemiddeld 360 Wp heeft, mag je ervan uitgaan dat je zo’n 6 zonnepanelen nodig hebt om enkel en alleen het verbruik van je Jacuzzi® te dekken

Wil je ook de rest van je dagelijkse energieverbruik via zonnepanelen regelen? Dan heb je uiteraard meer zonnepanelen nodig. 

jacuzzi-spa-j-335-platinium-brushedgrey-lifestyle-1.jpg

Waarom bubbelbaden van Jacuzzi® minder energie verbruiken

Jacuzzi® is de top van de top wat bubbelbaden betreft. En dat is niet zomaar. Het innovatieteam dat schuilt achter de nieuwe ontwerpen is dagelijks bezig met het verbeteren van elk model. Naast luxe en comfort, passeert ook het energieverbruik dagelijks de revue. 

Door constante herberekeningen slaagt Jacuzzi® erin om bubbelbaden te creëren die minder energie verbruiken. Hoe ze dat precies doen?

1. De circulatiepomp bij Jacuzzi® is kleiner en krachtiger

Een circulatiepomp is een pomp die het water van je spa in beweging houdt. Bekijk het als het kloppend hart van je bubbelbad. Waarom je jouw water best kunt activeren? Omdat stilstaand water een broeihaard van bacteriën is en niet gezond is om in te baden. 

De circulatiepomp die Jacuzzi® gebruikt, is kleiner en krachtiger dan die van andere merken waardoor deze minder hard moet draaien om hetzelfde effect te bereiken als andere circulatiepompen. De combinatie van een lagere rotatie met een hoger debiet zorgt er dus voor dat je minder energie verbruikt. Daarnaast zijn de circulatiepompen van Jacuzzi® minder gevoelig aan vervuiling waardoor ze langer meegaan.

Tot slot kun je de circulatiepomp ook afstellen op je verbruik, bijvoorbeeld enkel overdag om het surplus van je zonnepanelen te gebruiken. Hiermee garandeert Jacuzzi® een constante energiezuinige circulatie

Jacuzzi® gebruikt bovendien de geavanceerde ClearRay Pro Actieve zuurstof technologie en een 4-stappen filtratie. Hierdoor profiteer je van een simpel onderhoud waarin je zonder chloor kunt bubbelen. Meer weten over de onderhoudsproducten van een Jacuzzi®?
 

Ontdek alles over Aqua’Lux onderhoudsproducten

 

2. De isolatie is beter in zowel de kuip als de overdekhoes

Verder blijft het water in een echte Jacuzzi® veel beter warm. Dit komt doordat ze de allerbeste cover op de markt verkopen met een kwaliteitsvolle isolatie. De Prolast cover isoleert beter dan andere modellen, is 25% lichter dan de klassieke vinyl cover en ziet er bovendien altijd stijlvol uit.

Ook de stevige kuip zelf is 4-laags geïsoleerd en dat is uniek bij Jacuzzi®! Zo wordt de warmte direct tegengehouden bij de kuip, en reken je niet enkel op de isolatie van de omkasting. 

3. Jacuzzi® verwarmt ook terwijl de massagejets opstaan

In tegenstelling tot andere merken kan een Jacuzzi® verwarmen terwijl de massagejets nog opstaan. Daarin heeft Jacuzzi® alweer een uniek voordeel

Jijzelf als gebruiker kunt ook energie besparen met je spa door slim om te gaan met de beschikbare features op je model. 

Lees hier hoe je zélf energie bespaart met je Jacuzzi®

Jacuzzi® als ideale keuze voor een bubbelbad

Omdat een Jacuzzi® dus minder warmte verliest dan eender welk namaakmerk, profiteer je sowieso van een lager energieverbruik

De eenmalige aankoopkost is misschien wel groter, maar dat verschil haal je er doorheen de jaren uit met je verbruik. Zo geniet je van maximaal comfort op alle vlakken. 
 

Lees meer over energieverbruik Jacuzzi®

 

Wil jij een echte Jacuzzi® in huis halen? 

Een spa is meer dan verbruik alleen. Je kiest een Jacuzzi® ook voor het gebruikscomfort en verschil in massage.

Bekijk zeker eens onze Jacuzzi® koopgids of verdiep je in de voordelen van de enige echte Jacuzzi®

Lees meer over de voordelen van een Jacuzzi

 

Onze Jacuzzi® modellen zelf eens uittesten?

Bezoek onze showroom van 3.000 m² en test je favoriet spa ter plekke uit. 

Nieuw! Hanoluxueus inspiratiemagazine

Lees het inspiratiemagazine