Mini hamburger met Danish Blue en gerookte mayonaise
Gepubliceerd op 09 mei 2012 door
Hanolux
Benodigdheden: voor 4 personen
- 230 gr runds/varkens gehakt met kruiden
- 20gr Danish Blue kaas
- 4 schijfjes tomaat
- IJsbergsla
- 1kl mosterd
- mini hamburgerbroodjes of mini pistolet.
- 1 teentje look
- 2 takjes tijm
- 2 takjes oregano
- 1 blaadje salie
- peper
- ketchup
- gerookte mayonaise
Bereiding
- Verwarm de BBQ voor tot 250 graden.
- Doe het gehakt in een mengkom. Kruiden fijnhakken en bij gehakt voegen.
- Teentje look fijn pletten en toevoegen alsook de mosterd, wat extra peper en de Danish Blue kaas.
- Goed mengen en met behulp van ons hamburger accessoire van Grillpro hamburgers maken.
- Leg de hamburgers in de hamburgerrooster, smeer de burgers in met wat olijfolie.
- De hamburgerrooster met onze burgers op de BBQ leggen, de brander op maximum stand tot deze gaar is. Dit neemt maar enkele minuutjes in beslag. Als je op de burger duwt met je vinger en deze voelt stevig aan dan is hij gaar. Laat deze niet te lang op de BBQ liggen want eens hij gaar is begint hij uit te drogen.
- De tomaat in schijven snijden en wat ijsbergsla wassen en snijden.
- De mini broodjes doorsnijden en even mee op de BBQ verwarmen.
- De onderkant van de broodjes leggen we op een groot bord of serveerschaal hierop doen we wat gerookte mayo, schijfje tomaat, wat ijsbergsla, daarop onze burger, toefje ketchup en als laatste nog een klein beetje extra mayonaise. Bovenkant van het broodje erop en serveren maar! Deze burger eten we uit het vuistje.
Gerookte mayonaise:
doe in een kom: 1 eidooier, peper & zout; 1 EL mosterd, 2 EL water, 2 EL citroensap. Goed mengen met klopper en hier geleidelijk aan onze gerookte olie (KOUD) 400ml toevoegen tot we vaste mayonaise hebben.