Veilig shoppen tijdens corona

Maak een afspraak
Natuurlijke peelings: schoonheid met productjes uit de keuken

Natuurlijke peelings: schoonheid met productjes uit de keuken

Conserveermiddelen, kleurstoffen, verdikkingsmiddelen, ... het zit niet enkel in ons eten, ook tal van cosmeticaproducten bevatten heel wat stoffen die eigenlijk schadelijk zijn voor je huid. Vandaag de dag zijn we ons meer bewust van de schadelijke stoffen waar we mee in aanraking komen. Al proberen we ze zoveel mogelijk te vermijden, dan nog is het vaak moeilijk te ontcijferen welke producten je dagcrème bevat. Laten we eerlijk zijn, de bijsluiters van cosmeticaproducten zijn vaak een raadsel. Daarom zetten we deze week een aantal eenvoudige en vooral natuurlijke receptjes op een rijtje waarmee je zelf aan de slag kan. Duik in je keuken voor de nodige ingrediënten en maak je eigen natuurlijke peelings.

1. Een eenvoudige make-up remover met amandelolie en bloemenwater:

Ingrediënten: zoete amandelolie, rozenwater, oranjebloesem en een flacon of klein glazen potje

Hoe: Vul de flacon tot de helft met de amandelolie. Nu heb je nog de helft van je flacon over. Daar doe je tot de helft oranjebloesem in. En dat vul je vervolgens weer aan met rozenwater tot het flesje vol is. Goed schudden en klaar voor gebruik! Doe je zelf gebrouwen mengseltje op een watje om de make-up rond je ogen te verwijderen.

2. Gezichtsmaskertjes voor alle huidtypes

Goed voor elke huid: Een eenvoudig honingmaskertje. Verwarm wat honing en smeer het op je gezicht nadat je dit grondig hebt gereinigd. Laat ongeveer 15 à 30 minuten intrekken en spoel af met warm water. Je kan eventueel ook wat havermeel toevoegen.

Voor een droge huid: Meng eigeel met olijfolie en warme honing. Breng het aan op je gezicht. Laat maximum een half uurtje intrekken en spoel af met warm water. Ook zuivere olijfolie, zure room en gepureerde avocado zijn ideaal om de droge huid te verzorgen.

Voor een vette huid: Los een theelepel bakkersgist op in wat warme melk. Wacht tot het gaat schuimen en breng het vervolgens aan op het gezicht. Je kan bijvoorbeeld ook het vlees van een tomaat pureren en er vervolgens wat maizena of bloem aan toevoegen om er een pasta van te maken. Stijf geslagen eiwit met wat citroen is dan weer hét wondermiddeltje tegen mee-eters.