Pittige varkensbrochettes
Gepubliceerd op 16 augustus 2012 door
Hanolux
Benodigdheden
- 500 gr. varkenslende, in blokjes gesneden
- 1⁄2 theelepel hot pepper saus
- 4 eetlepels Italiaanse saladedressing
- 1⁄2 groene paprika, in stukjes gesneden
- 1⁄2 rode paprika, in stukjes gesneden
- Enkele ananasschijven uit blik, uitgelekt
- 1 theelepel citroensap
- 3 eetlepels honing
- 8 eetlepels barbecuesaus
Methode: direct grillen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingswijze
- Mix de barbecuesaus, de saladedressing, de honing, het limoensap en de hot pepper saus in een schaal of grote afsluitbare plastic zak. Meng goed.
- Voeg de blokjes varkensvlees toe en laat het geheel marineren op kamertemperatuur gedurende 1 uur of tot 24 uren in de koelkast.
- Steek afwisselend de varkensblokjes, de groene en rode paprika alsook de stukjes ananas op een spies.
- Grill op de medium stand gedurende 4 tot 6 minuten per zijde, draai één keer om. Tijdens de laatste 3 minuten borstelt u de overblijvende marinade over de brochettes.