Blog Voeding en training

Voeding en training

fitness-voeding-en-training.jpg

Gepubliceerd op 19 maart 2012

Fitness

Iets eten een uur vóór de training zal u van pas komen tijdens de lichamelijke activiteit. Maar eten en drinken zijn ook tijdens en na de training belangrijk. Hier volgen enkele nuttige tips.

Wat moet u eten voor de training?

Iets eten een uur voor de training zal u van pas komen tijdens de training zelf.  Ideaal zou vers fruit zijn, een energieleverende gel of een sportdrankje. Van drie tot vier uur voor de training kunt u echter iets stevigers eten, zoals een bord pasta met tomatensaus of mager vlees met sla. Welke dingen moet u absoluut vermijden voor de training? Vet of gefrituurd eten en alcohol.

Wat kan u eten na de training?

Probeer, in de 30-45 minuten na de training, zeker als het om een aerobische en langdurige training gaat, fruit of speciale repen te eten of koolhydraten in vloeibare vorm (vruchtensappen) te nuttigen: dit zal u helpen het tekort aan glycogeen te herstellen, dat tijdens de training verbruikt is.

Ook repen met een hoog eiwitgehalte kunnen nuttig zijn, maar denk eraan dat de verhouding 1 op 4 moet zijn ten opzichte van de koolhydraten; het is inderdaad aangetoond dat een teveel aan ingenomen eiwitten onmiddellijk na de training een negatieve invloed heeft op zowel de rehydratatie als op het herstel van het tekort aan glycogeen.

Zorg ervoor dat u vocht binnenkrijgt tijdens de training

Drink minstens drie glazen water in de 2-3 uur voorafgaand aan de training en een glas water elke 10-15 minuten na afloop van de training gedurende een uur. Sportdrankjes zijn nuttig als de duur van de training langer is dan 60 minuten en als deze erg intensief is. Voor erg langdurige trainingen kan het drinken van een sportdrankje tijdens de training zelf de duur van de training verlengen.

Bron: www.technogym.com

Open Zondag met BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs