Wildbiefstuk met cranberry-portosaus
Gepubliceerd op 20 april 2012 door
Hanolux
Een goed stuk vlees op de barbecue, dat smaakt! Zeker met de juiste saus erbij! Cranberry Portosaus en wild: een winnende combinatie.
Ingrediënten voor de saus
- 3 eetl. olie
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 1 theel. verse gemberwortel, geraspt
- mespunt cayennepeper
- rasp en sap van 1 geboende sinaasappel
- rasp en sap van 1/2 geboende citroen
- 200 g cranberrycompote
- 150 ml rode port
- 1 theel. fijne mosterd
- zout en versgemalen peper
- 4 hertenbiefstukjes van ca. 150 g
- 4 takjes tijm
- 4 stukjes (rollade-)touw
Voorbereiden
(De saus kan een paar uur tot een dag van tevoren worden gemaakt en later weer worden opgewarmd.) Verwarm een eetlepel van de olie en fruit hierin de sjalotjes met de gember en cayenne-peper lichtbruin. Voeg de sinaasappel- en citroenschilletjes, het sap, de cranberrycompote en de port toe en breng aan de kook. Laat de saus circa 4 minuten zachtjes inkoken en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Laat de saus afgedekt staan tot later gebruik. Neem het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Wrijf het in met zout en peper en bind een stukje touw rondom zodat het in een mooie medaillonvorm blijft.
Bereiden
Bestrijk de biefstukjes met olie en leg ze op de hete Grill Dome (andere barbecues werken ook hoor), 3-4 minuten per kant. Zorg dat ze van binnen rosé blijven. Warm de saus op en serveer deze samen met het vlees. Garneer met de takjes tijm.
Tip: Ook lekker met eendenborst, kalkoenfilet of Hollandse biefstuk.