Open zondag - 25 februari 🎉

Ja, ik kom langs
32.jpg

Saunum Saunakachel

De Saunum saunakachel is de eerste saunakachel die zowel op hoofd- als voetniveau de temperatuur gelijk houdt. Daarmee lost Saunum een van de grootste problemen van traditionele stoomsauna's op, een ware evolutie in de wellnesswereld.

  Saunum, de kracht van wetenschap en technologie gebundeld

  Met als doel om een van de grootste problemen in de saunawereld op te lossen, ontwikkelde Saunum samen met de Tallinn University of Technology in Estland een vernieuwd luchtcirculatiesysteem. Het bedrijf en de universiteit analyseerden de thermische gelaagdheid en luchtbeweging in een saunacabine en bedachten er een aangepast systeem voor. 

  Saunum, dat is:

  • De traditionele Noorse sauna-ervaring
  • Milde stoom die langer blijft
  • Comfortabeler ademen
  • Geen koude voeten
  • Geschikt voor de hele familie

  Welke Saunum kies jij?

  Er zijn 4 verschillende saunakachels

  saunum-experience-anthracite-open-2-nb.png

  Saunum Experience - voor kleine sauna’s tot 10 m3

  Saunum Experience met gepatenteerde luchtmengsysteem zorgt voor uitzonderlijke stoom die zacht en lang is en gelijkmatig door de stoomruimte wordt verspreid. 

  Bekijk ‘m in onze showroom!

  sa-a035-20-r00-2023-mar-28-04-18-00pm-000-customizedview33396474024-75.png

  Saunum Pro Experience - voor publieke sauna’s tot 22 m3

  De Saunum Pro Experience saunakachel is ideaal voor het creëren van een buitengewone saunasessie in een intensiever gebruikte sauna. Het grote steenvolume en het gepatenteerde luchtmengsysteem zorgen voor uitzonderlijke stoom die zacht en lang is en gelijkmatig door de sauna wordt verspreid.

  spa-session-must-vaade-2-web.png

  Saunum Spa Session - voor kleine sauna’s tot 12 m3

  Saunum Spa Session is gelijkwaardig aan de Saunum Experience, met dat verschil dat het flexibele installatiemogelijkheden biedt. 

  Ook bij deze saunakachel profiteer je als gebruiker van het gepatenteerde luchtmengsysteem dat zorgt voor uitzonderlijke stoom die zacht en lang is en gelijkmatig door de stoomruimte wordt verspreid.

  saunum-luxury-rv-web75.png

  Saunum Luxury Heater - voor grotere sauna’s tot 28 m3

  De Saunum Luxury Heater is een unieke saunakachel met elegant uiterlijk en een uitzonderlijk grote stenen korf. Speciaal gemaakt een verbeterde saunabeleving in extra grote saunacabines. Ook hier geniet je van flexibele installatiemogelijkheden

  Het gepatenteerde luchtmengsysteem zorgt voor diezelfde uitzonderlijke stoom, sensationeel ontspannende sauna- en spa-ervaring creëert.

  5 voordelen van de Saunum saunakachel

  Luchttoevoer zelf controleren

  5.jpg

  Dankzij het gepatenteerde systeem

  Dankzij het gepatenteerde systeem kan je als fervente saunagebruiker de luchttoevoer in je sauna zelf controleren. Heb je zin in een stevige sauna-beurt of mag het deze keer wat minder zijn? Je bepaalt het allemaal zelf. Zelfs tijdens je sessie kan je de luchttoevoer aanpassen.

  Geen benauwd gevoel in je sauna

  Voor wie een sauna doorgaans te benauwd vindt, kan de Saunum saunkachel de ideale oplossing zijn. Saunum's gepatenteerde Air-Blending System verdeelt de stoom namelijk gelijkmatiger van top tot teen en creëert zo een zacht en gebalanceerd klimaat. Dat maakt het makkelijker om te ademen. 

  Het gevoel van zachte warmte en een hoog zuurstofniveau zorgt voor een veel energiekere ervaring in vergelijking met gewone sauna's.

  Een sauna-ervaring waar het hele gezin van profiteert! Ook zij die een sauna doorgaans te benauwd vinden.

  Gezonde sauna-lucht

  Door natuurlijke Himalayazoutballen in het saunaklimaat toe te voegen en de gepatenteerde Saunum zoutnevelmethode te hanteren, verrijkt Saunum jouw saunalucht. De gezonde negatieve zoutionen die aan de lucht worden toegevoegd, verzekeren een heilzame sauna-ervaring.

  Bovendien reageert je lichaam meteen op de efficiënte samenstelling van een gelijkmatige temperatuur en vochtige Saunumsauna, want het begint sneller te zweten en het zweten duurt langer.

  salt-balls-1-1.png

  Snelle opwarming, ideaal voor buitensauna’s

  De Saunum saunkachel warmt snel op. Hoe Saunum dat voor elkaar krijgt? Roestvrijstalen beschermkappen verlengen niet alleen de levensduur van de elementen, maar verkorten ook de verwarmingstijd met een kwart van de tijd! De perfecte oplossing voor buitensauna’s, als je ‘t ons vraagt.

  Geurtje in je sauna? Yes, please

  4.jpg

  Geurtje in je sauna? Yes, please

  Het gepatenteerde Saunum sauna aromasysteem mengt stoom met je favoriete aroma-olie. Zo creëer je nog een persoonlijkere sauna-ervaring. Vind jij een geurtje in je sauna wel fijn? Dan is dit een leuke extra. Dat ruikt naar meer, nietwaar?

  17.jpg

  Over Saunum, de Estse sauna-specialist

  Saunum is een saunabedrijf uit Estland dat zich voornamelijk richt op de ontwikkeling van elektrische kachels, sauna-apparatuur voor het binnenklimaat en sauna-automatiseringssystemen.

  Wat het merk en zijn producten uniek maakt, is dat alle apparaten zijn uitgerust met gepatenteerde luchtcirculatiesystemen. Die mengen de lucht in je sauna gelijkmatig, waardoor de temperatuur van de vloer tot het plafond constant blijft. Deze mechanische oplossing garandeert een constant en gezond saunaklimaat in de stoomcabine.

  Bij Hanolux zijn alle modellen te verkrijgen

  Kom langs, dan bespreken we jouw ideale Saunum keuze