Blog Terrasverwarmer inbouwen in plafond, waar op letten?

Terrasverwarmer inbouwen in plafond, waar op letten?

Terrasverwarmers integreren in jouw plafond of overkapping voor een gelikte look? Wij geven je graag onze aandachtspunten voor een feilloze voorbereiding en naadloze integratie in jouw overkapping 

platinum-electric-detail-hr.jpg

Gepubliceerd op 12 januari 2023 door

dirk.png

Dirk van Hanolux - Master of Terrasverwarmers en Jacuzzi

Terrasverwarmer

1. Voorzie stroomkabels met genoeg vermogen

Bij inbouw in het plafond kies je doorgaans voor een terrasverwarmer van minstens 3000 Watt. Heb je een hoger dan gemiddeld plafond, een erg open overkapping met veel wind of wil je ook tijdens koudere temperaturen gebruik maken van je verwarming? 

Voorzie dan zeker aansluitingen met genoeg vermogen voordat je je plafond afwerkt. Veel terrasverwarmers werken ook met de aansluiting van 2 aparte kabels om gemakkelijk meerdere infraroodlampen te kunnen aansturen met een drukknop of domotica.  

Kies dus eerst je model en voorzie daarna pas je stroomkabels, anders gaat je uiteindelijke keuze beperkter zijn.

2. Houd rekening met de inbouwdiepte, afmetingen en inbouwkit

Wanneer je jouw heater inwerkt, moet je uiteraard genoeg ruimte voorzien in het plafond om deze mooi te integreren. Op deze manier loopt je terrasverwarming gelijk met de rest van het plafond voor een stijlvolle uitstraling. Let hierbij zowel op de afmetingen en diepte.

De inbouwhoogte is altijd meer dan enkel de hoogte van de heater zelf. Voor inbouw is er bij elke infraroodstraler een inbouwkit voorzien om deze veilig op te hangen in je plafond.

De inbouwcassette of recess kit is absoluut noodzakelijk, omdat:

  • Het een gemakkelijke manier is om de terrasverwarmer op te hangen
  • Brand te voorkomen door verhitting, de warmte stapelt zich dus niet op in de holte van het plafond.
  • Het toestel zelf te beschermen tegen verhitting
  • Verkleuring van het plafond vanwege de hitte te vermijden
grandhall-heatstrip-2400.jpg

3. Bediening van de heaters

Hoe ben je van plan om de heaters te gaan aansturen? Via een afstandsbediening, druknoppen of eventueel domotica? Er zijn tal van mogelijkheden qua bediening.

Wanneer je zeker bent van jouw type infraroodstraler kan het lonen om bij de voorbereidingen ook eventueel kabels te leggen naar schakelaars of domotica voorzieningen. Vaak kan je ook zenders voorzien in de elektriciteitskast.

Op deze manier bespaar je op termijn weer extra kosten en zet je jezelf niet vast qua model keuze.

4. Positie van de heaters

Vanaf dat je jouw heaters inbouwt kan je deze uiteraard niet meer verplaatsen. Bij terrasverwarming is de positie tegenover hetgeen je wilt verwarmen erg belangrijk voor een optimaal rendement. 

Zo kijken we nooit naar een totale oppervlakte van een terras, maar eerder naar wat jullie graag willen verwarmen. Bijvoorbeeld een lounge, een eettafel met 6 stoelen, etc. Dit omdat terrasverwarmers anders werken dan klassieke binnen verwarming.

De stralingswarmte is energiezuiniger en efficiënter, maar moet wel afgestemd worden op jullie setting. Een goede positie van je terrasverwarmer geeft je dus een beter rendement en meer warmte tegen een lagere wattage.

Lees hier meer over wat terrasverwarming anders maakt dan normale verwarming

Om af te sluiten: enkele van onze favoriete inbouw terrasverwarmers

De Bromic Platinum is onze favoriete design terrasverwarmer voor een open terras met best wat wind. De heater is beschikbaar in het zwart én wit. De inbouw is erg gemakkelijk én je kan kiezen tussen verschillende wattages tot maar liefst 6000 Watt.

Zijn stijlvolle keramische front sluit naadloos aan op je plafond waarbij er ook amper rood licht wordt geproduceerd.

De Heatstrip Design Full Black komt met een lage inbouwhoogte. De maximale wattage wordt wel afgekapt op 3200 Watt, maar dankzij hun design geven ze helemaal geen rood licht af. Wel is door deze infraroodtechnologie de Heatstrip veel gevoeliger voor wind, hierdoor is dit doorgaans geen goede keuze bij open terrassen.

Aansturen via een afstandsbediening, druknoppen of domotica is absoluut geen probleem bij zowel de Bromic of Heatstrip modellen.

Bekijk al onze terrasverwarmers

Meer over de auteur van deze blog 👇

dirk.png

Dirk van Hanolux

Master of Terrasverwarmers en Jacuzzi

Dirk heeft al 12 jaar ervaring als verkoper bij Hanolux. Hij is een absolute expert in design terrasverwarming en weet je exact te vertellen welk type en model ideaal is voor jouw ruimte. 

Elektrisch of met gas? Gemonteerd, dimbaar of liever een losstaand model? Dirk helpt je met enthousiasme en vakkennis op weg! Je vindt hem trouwens vaak terug op een terras, liefst van al in het mooie Calpe.

Zelf de verschillende terrasverwarmers testen?

In onze showroom kan je zowat ons hele assortiment aan terrasverwarmers bekijken én uittesten. Zo kan je zelf het verschil voelen en gaan we gemakkelijk samen op zoek naar de terrasverwarmer die ideaal is voor jouw situatie.

terrasverwarming-testen-showroom-toonzaal-turnhout-antwerpen-hanolux-kopen-terrasverwarmer.jpg

Open Zondag ☀️ - Mooie kortingen

Ja, ik kom langs