Blog Een Jacuzzi heeft een positief effect op je gezondheid

Een Jacuzzi heeft een positief effect op je gezondheid

Jacuzzi's doen je niet enkel zalig relaxen, ze hebben ook een positief effect op je gezondheid en bieden hydro-, aroma- en chromotherapie

whirlpool-geschiedenis-600x565.jpg

Gepubliceerd op 20 juni 2012

Zwemspa

Hoog tijd om te relaxen

Je spurt van meeting naar meeting, tracht je zenuwen te beheersen in de file en probeert je bomvolle agenda rond te krijgen door als een bezetene aan multi-tasking te doen. Hoog tijd om te relaxen dus.

Meer dan ooit zijn we er ons van bewust dat het noodzakelijk is een gezond evenwicht na te streven tussen stress en ontspanning. Onze Jacuzzi's zijn hiervoor het perfecte hulpmiddel en bieden het ultieme ontspanningsmoment binnen handbereik. Daarnaast geven hydro-, aroma- en chromotherapie een geneeskrachtige meerwaarde aan je bubbelbad. Zelfs de oude Grieken wisten het al: warm bruisend water is niet alleen ontspannend, maar heeft ook een helend effect.

Hydrotherapie

Hydrotherapie, het woord zegt het zelf, maakt gebruik van water. Warm water wordt door middel van jets tegen je lichaam gestuwd en helpt zo je spieren en gewrichten te ontspannen. In water blijf je drijven en daalt je lichaamsgewicht met 90% waardoor de druk op je gewrichten wordt weggenomen. Ook wordt de bloedcirculatie gestimuleerd: zuurstof en voedingsstoffen worden makkelijker door je lichaam getransporteerd. Daarnaast zorgt het warme water voor een ontspannen gevoel, een vermindering van stress en een heerlijke nachtrust.

Aromatherapie

In Aromatherapie maakt men gebruik van etherische oliën met geneeskrachtige eigenschappen afkomstig van kruiden, bladeren, vruchten en bloemen. Je kan bijvoorbeeld enkele druppeltjes van een olie naar keuze met het bruisend water mengen of je kan gebruik maken van een dispenser die hier speciaal voor gemaakt is. Deze geuren kunnen ons gevoel van welzijn verbeteren. Sommige werken kalmerend, andere juist oppeppend.

Chromotherapie

Chromotherapie werkt dan weer met licht. Via lampen in je bubbelbad worden verschillende kleuren gebruikt om je lichaam te beïnvloeden. Elke kleur heeft namelijk een andere invloed op je hersenen vergelijkbaar met de manier waarop de seizoenen invloed hebben op je humeur. Rood wordt bijvoorbeeld gebruikt om vitaliteit op te wekken, groen om te kalmeren, blauw om te ontspannen, geel en oranje om te stimuleren.

Bekijk ons Jacuzzi® aanbod

Open Zondag met BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs