Blog Winterbarbecueën

Winterbarbecueën

Barbecueën tijdens de zomermaanden doet iedereen wel eens. Tijdens de winter lijkt dat echter een stuk minder evident. Maar de koude hoeft geen spelbreker te zijn. Een laagje sneeuw kan de sfeer zelfs ten goede komen. Kies voor de juiste BBQ, terrasverwarmers of tuinverlichting en uw winterbbq is sowieso geslaagd.

ofyr-sfeer.jpg

Gepubliceerd op 10 november 2017

Barbecue

Samen rond het vuur

Wat is er leuker dan samen rond het vuur heerlijke gerechten te bereiden? Zeker met onze Ofyr-barbecues waar je met z’n allen rond de barbecue kan staan of aan het vuur van onze Oklahoma-locomotiefbarbecue.

Vergeet vooral niet om je gerechten ook aan te passen naar een wintermenu. Wij denken alvast aan (warme) seizoensgroenten van bij ons, zoals witloof en savooikool. Wild en stoofpotjes zijn ook een goed idee. Als kers op de taart kan je kiezen voor een aantal terrasverwarmers of tuinverlichting voor de sfeer. Zo kan je winterbarbecue alvast niet meer stuk!

Hoe een winterbarbecue voorbereiden?

Het is niet omdat het wat frisser wordt, dat we met z’n allen moeten beginnen bibberen. Zorg daarom voor voldoende verwarming rondom de barbecue en eventueel de eettafel, als jullie ook buiten willen eten. We denken dan aan vuurhaarden en terrasverwarming op gas of elektriciteit. Deze laatste kunnen trouwens gemonteerd worden in het plafond, aan de muur of als verplaatsbare aparte terrasverwarming.

Een elektrische of houtskoolbarbecue geeft niet super veel warmte af. Wij kiezen tijdens de wintermaanden liever voor barbecues die op hout werken. Zoals de klassieke locomotiefbarbecue van Oklahoma, de Sonsy, Tole of Ofyr. Deze laatste is een barbecuevuurhaard waarmee je - dankzij zijn ronde bakplaat - zelfs met iedereen tegelijkertijd kan barbecueën.

Gezelligheid troef!

Tijdens de wintermaanden wordt het snel donker, maar laat dat de pret niet bederven. Gebruik terrasverlichting om van de winteravonden te kunnen genieten of gebruik de verlichting die is ingewerkt in sommige terrasverwarmers. Om wat extra leuke accenten te voorzien, kan je altijd lampionnetjes ophangen of zelfs de kerstverlichting buiten hangen.

Drink je warm Frisse cocktails die bij een zomerbarbecue passen, mogen achterwege blijven. Tijd voor glühwein of zelfs wat jenever. Ideaal om heerlijk op te warmen! Bij het dessert kan je kiezen voor koffie en/of thee, maar als je het ons vraagt, verkiezen we toch een grote pot warme chocomelk. We voorzien hem graag van een ‘upgrade’ met wat slagroom, marshmallows of zelfs chilipoeder.

Nieuw! Hanoluxueus inspiratiemagazine

Lees het inspiratiemagazine