Blog Flensjes met appeltjes, kaneel, amandelschilfers en vanilleijs

Flensjes met appeltjes, kaneel, amandelschilfers en vanilleijs

flensjes-1-600x590.jpg

Gepubliceerd op 15 mei 2012

BBQ Recepten

Benodigdheden: voor 4 personen

  • 2 jonagold
  • 2.5 dl halfvolle melk
  • 1 ei
  • 20gr boter gesmolten
  • klontje boter om de appeltjes te bakken zout
  • vanilleijs
  • kaneel
  • 2EL cassonade suiker
  • bloemsuiker
  • 100 gr patisseriebloem
  • zout
  • amandelschilfers

Bereidingswijze:

Flensjesdeeg:

  1. Doe de bloem in een mengkom, maak in het midden een kuiltje voor het ei.
  2. Voorzichtig roeren met klopper en geleidelijk aan de melk toevoegen.
  3. Als de melk is toegevoegd gaan we goed kloppen zodat er geen klonters meer zijn.
  4. Snuifje zout en de gesmolten boter toevoegen. Eventueel dit deeg door een fijne zeef doen.

BBQ voorverwarmen tot 200 graden met de brander onder de bakplaat op minimum stand.

  1. De amandelschilfers mooi bruin kleuren in een pannetje op de zijbrander en opzij zetten.
  2. De appels schillen, klokhuis verwijderen en deze in de breedte in plakken van ongeveer een kleine cm snijden.
  3. De flensjes bakken we op de zijbrander in een klein pannetjes met anti aanbaklaag. Laat het pannetje goed voorverwarmen.
  4. Doe met een pollepel een klein beetje beslag in het pannetje en maak met het pannetje in de hand een ronddraaiende beweging zodat het beslag zich goed verdeelt.
  5. Als het flensje mooi bruin gebakken is gaan we dit omdraaien zodat ook de andere kant mooi kleurt. Deze houden we warm in wat aluminiumfolie.
  6. De brander onder de bakplaat gaan we uitzetten, klont boter opdoen en hier onmiddellijk de schijven appel opleggen.
  7. Overstrooien met cassonade suiker en kaneel naar smaak. Eventueel eens omdraaien maar dan terug wat kaneel toevoegen.
  8. Flensje op voorverwarmd bord leggen, schijfjes appel opleggen en dichtplooien.
  9. Bolletje ijs bij serveren, overstrooien met amandelschilfers en bloemsuiker.

Smakelijk!

Open Zondag met zomerbar en BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs